Rūpestingai parinktos žolelės ir prieskoniai – idealus mišinys, suteiksiantis Jūsų karkai puikų skonį, aromatą ir išvaizdą. Orkaitėje kepta, ant grotelių kepta ar troškinta – tinkamai paruošta ir pagardinta karka visada bus skanus ir patrauklus patiekalas.
Rūpestingai parinktų žolelių ir prieskonių mišinys, dėl kurio ruošiamos karkos įgaus puikų skonį, aromatą ir išvaizdą. Šį marinatą įvertins kiekvienas naminių mėsos patiekalų mėgėjas, ypač mėgstantis gardžiai pagardintas, apetitą keliančias karkas. Jį galima naudoti kepimui, kepimui ant grotelių ar troškinimui – bet kuria forma patiekalas bus pagardintas taip, kaip mėgstate.
Rinkdamiesi mūsų karkos marinatą, renkatės aukštos kokybės ingredientus, sumaišytus idealiomis proporcijomis, o taip pat sveikesnį meniu. Mišinys be cukraus, natrio glutamato ir nitrito.
Paruoškite aromatingas ir apetitą žadinančias karkas – šeimai ir draugams. Pakuotės turinio (70 g mišinio) pakanka paruošti apie 2 kg skanios karkos.
Grynasis kiekis: 70 g - porcija skirta 2 kg
Receptas 1,5–2 kg keptos karkos
Ingredientai:
Paruošimas:
Karkas nuplaukite ir, jei reikia, apdeginkite, kad visiškai pašalintumėte šerelius. Odoje keliose vietose padarykite įpjovas išilgai porcijų. Karkas apvoliokite 3 šaukštuose aliejaus, gausiai apibarstykite ir gerai įtrinkite karkos marinatu. Palikite apie 12 val. šaldytuve, uždengtas. Maždaug 30 minučių prieš kepimą karkas išimkite iš šaldytuvo. Jei tai galinės karkos, galite keliose vietose sušvirkšti sūrymo (pusę arbatinio šaukštelio druskos ištirpinkite 50 ml šalto vandens). Paruoškite daržoves: nulupkite ir supjaustykite – morkas ir petražolių šaknis šiaudeliais, svogūną plunksnelėmis, o česnaką riekelėmis. Viską sudėkite į kepimo skardą su aukštais kraštais arba romėnišką puodą, apšlakstykite dviem valgomaisiais šaukštais aliejaus ir stikline vandens. Daržoves išdėliokite šonuose ir ant karkos. Viską uždenkite ir įdėkite į drungną orkaitę (pašildytą iki apie 50 °C). Rekomenduojame kepti 200 °C temperatūroje 1 valandą (viršutinis ir apatinis kaitinimas, su konvekcija). Tuomet karkas pašlakstykite alumi ir kepkite dar 1 valandą, sumažinę temperatūrą iki 170 °C. Po šio laiko patikrinkite, ar mėsa jau pradeda atsiskirti nuo kaulo – jei taip, nuimkite dangtį ir palikite dar 30 min., kad gerai apskrustų.
Marinato sudedamosios dalys: neioduota druska, prieskoniai (granuliuotas česnakas, juodieji pipirai, kuminas, kvapieji pipirai, saldžioji rūkyta paprika, aštrioji čili paprika), mairūnas, nuo sulipimo apsauganti medžiaga: E 536.
Dėmesio!
Laikyti sausoje vietoje, neeksponuoti tiesioginiams UV spinduliams.
Produkte gali būti pėdsakų garstyčių, salierų, sojų, sezamo, glitimo, riešutų.
Geriausia suvartoti iki pabaigos: tinkamumo data ir partijos nr. ant pakuotės.