Kruopščiai parinktos žolelės ir prieskoniai - idealus mišinys, kuris patiekalams iš šonkauliukų suteiks puikų skonį, aromatą ir išvaizdą. Kepimui orkaitėje, kepimui ant grotelių, troškinimui. Jį įvertins kiekvienas naminių mėsos patiekalų mėgėjas, ypač puikiai pagardintų, apetiškų šonkauliukų.
Kruopščiai parinktų žolelių ir prieskonių mišinys, kurio dėka patiekalai iš šonkauliukų įgaus puikų skonį, aromatą ir išvaizdą. Šį marinatą įvertins kiekvienas naminių mėsos patiekalų mėgėjas, ypač puikiai pagardintų, apetiškų šonkauliukų. Jį galite naudoti kepimui orkaitėje, kepimui ant grotelių ar troškinimui - bet kuriuo pavidalu patiekalas bus pagardintas taip, kaip Jums patinka.
Rinkdamiesi mūsų Marinatą šonkauliukams, renkatės aukštos kokybės ingredientus, sumaišytus idealiomis proporcijomis, taip pat sveikesnį valgiaraštį. Mišinys turi idealiai parinktą druskos kiekį, be pridėto natrio glutamato, cukraus ir nitrito.
Paruoškite aromatingą ir itin apetišką mėsos patiekalą - šeimai ir draugams. Pakuotės turinio (35 g mišinio) pakanka paruošti apie 1 kg skanių šonkauliukų.
Grynasis kiekis: 35 g - porcija 1 kg
Receptas 1 kg keptų šonkauliukų
Ingredientai:
Paruošimas: Šonkauliukus gerai nuplaukite, kad pašalintumėte smulkius kauliukų trupinius. Mėsą įtrinkite 2 šaukštais aliejaus ir Marinatu šonkauliukams. Palikite apie 12 val. šaldytuve, uždengtus. Maždaug 30 min prieš kepimą išimkite šonkauliukus iš šaldytuvo. Paruoškite daržoves - nulupkite ir supjaustykite: morkas, petražolių šaknis ir česnaką griežinėliais, o svogūną - plunksnelėmis.
Mėsą ir daržoves sudėkite į kepimo skardą arba romėnišką puodą, apšlakstykite dviem valgomaisiais šaukštais aliejaus ir užpilkite dviem stiklinėmis vandens. Viską uždenkite ir įdėkite į drungną orkaitę (įkaitintą iki apie 50°C). Rekomenduojame kepti 180°C temperatūroje 1,5 valandos (naudojant viršutinį ir apatinį kaitinimą, su konvekcija). Tada sumažinkite temperatūrą iki 150°C ir kepkite dar apie 20 minučių be dangčio. Tiksli kepimo trukmė priklauso nuo mėsos storio. Kepant stebėkite, kad vanduo visiškai neišgaruotų. Jei norite pridėti bulvyčių, geriausia jas blanširuoti karštame vandenyje 10 minučių ir sudėti į indą su šonkauliukais po 1 valandos kepimo.
Marinato sudėtis: druska, prieskoniai (granuliuotas česnakas, saldi rūkyta paprika, juodieji pipirai 5,7%, aštrioji čili paprika), žolelės (raudonėlis, mairūnas 2,9%), antikekėjimo medžiaga (E 536).
Dėmesio!
Laikyti sausoje vietoje, neeksponuoti tiesioginiams UV spinduliams.
Produkte gali būti garstyčių, saliero, sojų, sezamų, glitimo ir riešutų pėdsakų.
Geriausias iki: tinkamumo vartoti data ir partijos numeris ant pakuotės.