Žuvų marinatas - žolelių ir prieskonių mišinys, skirtas paruošti sūrymo užpilą, kuris konservuoja ir suteikia puikų skonį, atsiskleidžiantį rūkant, kepant ar grilinant žuvį.
Rūkytos žuvies receptas
Paruoškite:
Į šaltą vandenį suberkite vienos pakuotės marinato žuvims mišinį, kad paruoštumėte sūrymą. Viską gerai išmaišykite. Žuvis nuplaukite, pašalinkite žiaunas ir sudėkite į sūrymą. Palikite maždaug 10 valandų šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje, kur temperatūra neviršija 8°C. Po to žuvis išimkite ir kruopščiai nusausinkite (tai užtikrins, kad jos rūkysis, o ne virs). Nusausinimui žuvis galite palikti šiltoje vietoje arba naudoti maisto džiovintuvą. Išdžiūvus žuvų odelė taps sausa, o pačios žuvys – lengvai standžios - tai momentas, kai galite dėti jas į rūkyklą ir rūkyti 60 - 70°C temperatūroje apie 40 minučių. Žuvims rūkyti idealiai tiks vaismedžių medžio drožlės, pvz.: trešnių. Skoniui sustiprinti džiovinimo metu rekomenduojame pabarstyti žuvies paviršių žolelių ir prieskonių mišiniu: "Pikantiška žuvims".
Sudėtis:
druska, cukrus, žolelių ir prieskonių mišinys (kajeno pipirai, saldžioji paprika, juodieji pipirai, baltosios garstyčios, čiobreliai, imbieras, lauro lapas)
Dėmesio!
Laikyti sausoje, vėsioje ir nuo saulės apsaugotoje vietoje.
Gali būti garstyčių, salierų, sojų, sezamo, glitimo, riešutų pėdsakų.
Geriausia suvartoti iki pabaigos: tinkamumo terminas ir partijos Nr. ant pakuotės.
Pakuotės matmenys:
ilgis 12 cm
plotis apie 2 cm
aukštis 16 cm.