Močiutės Leokadijos receptūra sūdymui pekele - Prieskonių ir žolelių mišinys – tai kruopščiai suderinta kompozicija, pabrėžianti subtilias naminių mėsos gaminių skonio ir aromato savybes.
Svajojate apie sūdyta pekele, aromatingą, švelnią ir ypatingo skonio mėsą? Norite nusikelti į laikus, kai patiekalai nebuvo kupini chemijos ir dirbtinių priedų? Yra sprendimas! Su mūsų prieskonių ir žolelių mišiniu lengvai paruošite skanius, aromatingai žolelinius ir burnoje tirpstančius mėsos patiekalus tik iš natūralių ingredientų! Močiutės Leokadijos receptūra sūdymui pekele – tai specialiai atrinktų natūralių prieskonių ir žolelių mišinys be druskos, konservantų ir skonio stipriklių. Mišinio sudėtyje: kalendra, kadagys, kvapieji pipirai, lauro lapas, juodieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnas ir čiobreliai – rinkdamiesi mūsų produktą, gaunate saugų ir sveiką maistą! Vienos 35 g pakuotės pakanka net 10 kg mėsos sūdymui! Dėl universalumo mišinį galite naudoti tiek ruošiant mėgstamus patiekalus iš kiaulienos, tiek iš žvėrienos, avienos ar veršienos. Po sūdymo su šiuo mišiniu mėsa įgaus ypatingų skonio ir aromato savybių – puikiai tiks tiek parūkius, tiek iškepus, tiek apvirus. Nustebinkite artimuosius mėsos patiekalais nepakartojamu pavidalu!
Naudojimo būdas:
Ingredientai 5 kg mėsos:
Receptas:
Pusę pakuotės prieskonių ir žolelių mišinio užpilkite 0,5 L vandens, užvirinkite ir atvėsinkite. Paruoškite pekelą iš 2 L vandens, pekelinės druskos ir cukraus. Mėsą supjaustykite vienodo dydžio gabalais (apie 0,5–1 kg), sudėkite į indą sūdymui ir įšvirkškite pekelo po 60 ml 1 kg mėsos. Tuomet į likusį pekelą supilkite atvėsintą vandenį su prieskonių ir žolelių mišiniu, gerai išmaišykite ir užpilkite juo mėsą taip, kad ji būtų visiškai apsemta. Viršų geriausia prispausti (pvz. prispaudimo akmeniu), kad mėsa neiškiltų iš pekelo. sūdykite 10-14 dienų šaldytuve. Išpekeliuotą, gerai nusausintą mėsą galite parūkyti,
iškepti arba apvirti.
Sudedamosios dalys: prieskoniai 88 % (kalendra, kadagio uogos, kvapieji pipirai, lauro lapas, juodieji pipirai, gvazdikėliai), žolelės 12 % (mairūnas, čiobreliai). Produkte gali būti sezamo sėklų, salierų, garstyčių, glitimo, sieros dioksido, žemės riešutų ir sojų.
Išbandykite taip pat mūsų mėsos gaminių skaičiuoklę.
Grynoji masė: 35 g
Dėmesio!
Sudėtyje nėra druskos, cukraus, konservantų ir natrio glutamato.
Laikyti sausoje vietoje, neeksponuoti tiesioginiams UV spinduliams.
Gamybos patalpose naudojami alergenai: garstyčios, salierai, soja, sezamas, glitimas, riešutai.
Pakuotės matmenys: