Naudodami romėnišką puodą paprastai paįvairinsite kasdienius patiekalus. Be vargo jame paruošite vieno puodo, sveikus patiekalus. Po dangčiu kepti patiekalai išsaugos daugiau vitaminų ir mikroelementų. Jie bus skanūs ir sveiki.
Romėniškas puodas pagamintas iš natūralaus molio. Jo savybės leidžia kepti patiekalus garų aplinkoje. Indas yra porėtas, todėl prieš gaminimą mirkant jo poros prisigeria vandens. Kepant šis vanduo išgaruoja, o patiekalas ruošiasi garuose, troškindamasis savo pačių sultyse. Todėl patiekalams nereikia pridėti riebalų, o patiekalas išlaiko natūralų aromatą. Dėl dangčio paruoštas patiekalas išsaugo daugiau vitaminų ir mikroelementų. Patiekalas pavyksta skanus ir sveikas.
Puodas taip pat yra puikus pasirinkimas veganiškos ir vegetariškos virtuvės mėgėjams. Romėniškas puodas palengvins gaminimą besilaikantiems lengvai virškinamos ar mažai riebalų turinčios dietos. Gruziniškos virtuvės mėgėjai jame galės lengvai paruošti mėgstamus patiekalus.
Naudojimo būdas:
- Prieš kiekvieną naudojimą pamirkykite puodą vandenyje 10–15 minučių, pilnai jį panardindami. Tada įdėkite į šaltą orkaitę. Priklausomai nuo recepto reikalavimų, kaitiname tuščią puodą arba iš karto su turiniu. Iškepus patiekalą galite išimti, kai jis dar karštas (pvz., duoną) arba palikti atvėsti, kol ingredientai gerai susijungs (pvz., ruošiant paštetą). Puodo naudojimo būdas turėtų būti pritaikytas pagal receptą.
- Prieš kepant duoną ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą
- Puodo negalima statyti tiesiogiai ant dujinės ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniško puodo negalima veikti staigiais temperatūros pokyčiais.
- Negalima pilti šaltų skysčių į karštą puodą.
- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose – 200°C.
- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo puodą kelis kartus pamirkykite šiltame vandenyje, tada nuplaukite kempinėle arba minkštu šepetėliu. Sunkesnius nešvarumus galima nuplauti naudojant maistinę sodą. Kartais puodą verta išvirti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Puodo negalima plauti indaplovėje.
Po plovimo puodą palikite visiškai išdžiūti ir laikykite atvirą, geriausia vėdinamoje vietoje.
Išoriniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Vidiniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Komplekto matmenys: