Romėniškas apvalus puodas 4 l

SIMBOLIS: 770605
EAN: 5908277703844

22,77 €

Pridėti į krepšelį

22,77 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 770605
EAN: 5908277703844


APRAŠYMAS

Neutralus aplinkai - romėniškas puodas pagamintas iš natūralaus, tinkamai išdegto molio. Tai leidžia kepti be riebalų vandens garų aplinkoje. Puodą išlaikysite švarų naudodami tik vandenį ir kempinę.Sveikieji riebalai ir vitaminų gausa - Kepimas romėniškame puode padeda išsaugoti ingredientų natūral... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

  • Neutralus aplinkai - romėniškas puodas pagamintas iš natūralaus, tinkamai išdegto molio. Tai leidžia kepti be riebalų vandens garų aplinkoje. Puodą išlaikysite švarų naudodami tik vandenį ir kempinę.
  • Sveikieji riebalai ir vitaminų gausa - Kepimas romėniškame puode padeda išsaugoti ingredientų natūralų aromatą, vitaminus ir mikroelementus. Kepant vandens garų temperatūroje patiekalas išsaugo sveikuosius riebalus ir baltymus.
  • Universali forma - puodo forma leis iškepti mėsos patiekalus, apkepus ir konditerijos gaminius. Puode taip pat iškepsite skanią duoną. Apvali forma užtikrina tolygų kepimą.
  • Patiekalai visai šeimai - sultingi ir kvapnūs patiekalai, iškepti romėniškame puode, pradžiugins jūsų vaikus. Minkštos ir saldžios keptos daržovės bei aromatinga mėsa – puikus pasiūlymas net patiems mažiausiems.
  • Nepakeičiamas virtuvėje - optimali puodo talpa ir dydis leidžia jį naudoti įvairiems patiekalams ruošti, įskaitant vieno puodo patiekalus.

Kepimas uždengtame inde lemia, kad vitaminai ir mikroelementai išlieka ruošiamame patiekale. Kepimas vandens garų aplinkoje leidžia išsaugoti patiekalų mitybines savybes. Riebalai ir baltymai nėra veikiami aukštos temperatūros ir išsaugo svarbiausias sveikatai palankias savybes.

Romėniškas puodas pagamintas iš specialiai išdegto molio. Molyje yra porų, į kurias įsiskverbia vanduo. Šildant indą, puodas išskiria vandens garus, o patiekalas gaminamas ant iš indo sienelių išsiskiriančių garų, troškindamasis nuosavose sultyse. Į patiekalus nereikia dėti riebalų. Dangtis padeda išsaugoti daugiau vitaminų ir mikroelementų bei sodrų patiekalo aromatą. Apvali forma garantuoja tolygų temperatūros pasiskirstymą kepimo metu. Tai svarbu kepant duoną ar mėsos kepsnius.

Romėniškas puodas taip pat paįvairins veganų ir vegetarų virtuvę. Romėniškas puodas idealiai tinka laikantiems mažai riebalų turinčios arba lengvai virškinamos dietos. Gruzinų virtuvės mėgėjai jame pasigamins savo mėgstamus vieno puodo patiekalus.


Naudojimo būdas:

- Prieš kiekvieną naudojimą pamerkite puodą į vandenį 10–15 minučių, visiškai jį panardindami. Tuomet dėkite į šaltą orkaitę. Priklausomai nuo recepto reikalavimų, kaitiname tuščią puodą arba iš karto su turiniu. Iškepus patiekalą galite išimti, kol jis dar karštas (pvz., duoną), arba palikti atvėsti, kol ingredientai gerai susijungs (pvz., ruošiant paštetą). Puodo naudojimo būdas turėtų būti pritaikytas pagal receptą.

- Prieš kepant duoną ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą

- Puodo negalima statyti tiesiai ant dujinės liepsnos ar elektrinės kaitlentės.

- Romėniško puodo negalima veikti staigiais temperatūros pokyčiais.

- Į karštą puodą negalima pilti šaltų skysčių.

- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose – 200°C.

- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.

 

Plovimas ir valymas:

Po naudojimo puodą reikia kelis kartus pamirkyti šiltame vandenyje, tada nuplauti kempine arba minkštu šepetėliu. Stipresnius nešvarumus galima pašalinti naudojant maistinę sodą. Kartkartėmis verta puodą pavirinti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Puodo negalima plauti indaplovėje.

Po plovimo puodą reikia palikti visiškai išdžiūti ir laikyti atvirą, geriausia – vėdinamoje vietoje.

Išoriniai matmenys:

1. puodas:

  •   ∅ 26,5/15,7 cm
  •   aukštis 8,2 cm

2. dangtis:

  •   ilgis 29,5 cm
  •   plotis 24,8 cm
  •   aukštis 6 cm

Vidiniai matmenys:

1. puodas:

  •   ∅ 25,3/23,2 cm
  •   aukštis 7,2 cm

2. dangtis:

  •   ∅ 24,7/23,5 cm
  •   aukštis 5,1 cm

Komplekto matmenys:

  •   ilgis 29,5 cm
  •   plotis 26,5 cm
  •   aukštis 13,5 cm
  •   bendras indo tūris kartu su dangčiu 4 l.
Ilgis
29.5 cm

Plotis
26.5 cm

Aukštis
13.5 cm

Masė
2.28 kg

Pojemność
4.0 L

Romėniškas apvalus puodas 4 l

Romėniškas apvalus puodas 4 l ['dovana', ' mėsos kepimui', ' duonos kepimui', ' molinis puodas', ' kepimas be pridegimo', ' virimas be riebalų', ' sveikas maisto gaminimas']
mėgstamiausi

22,77 €

22,77 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį