Romėniškas puodas 4 l – puikus pasirinkimas sveikata besirūpinantiems. Tai iš natūralaus molio pagamintas indas, kuriame galime paruošti įvairius patiekalus: nuo keptų daržovių ar mėsos, švelnios žuvies, iki duonos. Toks puodas tinka tiek mėsos, tiek vegetariškiems patiekalams, taip pat ruošiant įvairių virtuvių, pvz.: gruzinų ar vengrų, patiekalus.
Dėl molinio paviršiaus porų puodas įgeria vandenį, kuris kaitinant indą išsiskiria garų pavidalu. Taip paruošti patiekalai išsaugo daugumą vitaminų, yra itin aromatingi ir turi nepakartojamą skonį, kurio nepasieksite kepdami įprastuose induose. Iškepti patiekalai išlieka sultingi net kepant be riebalų.
Romėniškas puodas yra paprastas naudoti ir prižiūrėti, tereikia atsiminti kelis patarimus, kuriuos rasite žemiau.
Naudojimo būdas:
- Prieš kiekvieną naudojimą puodą reikia mirkyti vandenyje 10–15 minučių. Puodą merkiame visą, kartu su dangčiu. Tuomet jį reikia įstatyti į šaltą orkaitę. Norėdami gauti traškų paviršių, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite puodo dangtį.
- Prieš kepant duoną ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą
- Puodo negalima statyti tiesiai ant dujinės liepsnos ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniškas puodas neturi būti veikiamas staigių temperatūros pokyčių.
- Į karštą puodą negalima pilti šaltų skysčių.
- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose – 200 °C.
- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo puodą reikia kelis kartus pamirkyti šiltame vandenyje, tuomet nuplauti kempinėle arba minkštu šepetėliu. Stipresnius nešvarumus galima nuplauti naudojant maistinę sodą. Kartkartėmis puodą verta pavirinti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Puodo negalima plauti indaplovėje.
Po plovimo puodą reikia palikti visiškai išdžiūti ir laikyti atvirą, geriausia, vėdinamoje vietoje.
Išoriniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Vidiniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Komplekto matmenys: