Apvalus romėniškas puodas 4 l – tai natūralus indas, pagamintas iš išdeginto molio. Jo porėta struktūra leidžia sveikai gaminti garų aplinkoje. Naudojant romėnišką puodą, patiekalus galite ruošti be papildomų riebalų, kas naudinga mūsų sveikatai ir pradžiugins besirūpinančius mityba. Patiekalai iš romėniško puodo tokie skanūs, kad jų noriai valgys ir vaikai.
Romėniškas puodas leidžia paruošti daugybę patiekalų iš daržovių, mėsos, žuvies, taip pat kepti namines duonas ir gardžius mielinius kepinius.
Patiekalai iš romėniško puodo pasižymi sodriu skoniu, yra labai sultingi ir aromatingi. Kepant savo sultyse, taip paruošti patiekalai išsaugo daug vitaminų ir vertingų maistinių medžiagų.
Puodas parduodamas komplekte su dangčiu.
Kepdami duoną romėniškame puode, nepamirškite paskutinėmis kepimo minutėmis nuimti dangčio – tuomet duona bus minkšta viduje, o jos plutelė – traški.
Jei kartais dvejojate, ką padovanoti artimiesiems, apvalus 4 l romėniškas puodas tikrai pradžiugins naminio gaminimo ir kepimo mėgėjus. Tai praktiška ir labai graži dovana.
Romėniškas puodas paprastas naudoti ir prižiūrėti, tereikia prisiminti kelias žemiau pateiktas rekomendacijas.
Naudojimo būdas:
- Prieš kiekvieną naudojimą puodą reikia mirkyti vandenyje 10–15 minučių. Puodas merkiamas visas, kartu su dangčiu. Tuomet jį reikia įdėti į šaltą orkaitę. Norint gauti traškesnį rezultatą, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos reikia nuimti puodo dangtį.
- Prieš kepdami duoną ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą
- Puodo negalima statyti tiesiai ant dujinės ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniško puodo negalima staigiai kaitinti ar staigiai vėsinti.
- Į įkaitusį puodą negalima pilti šaltų skysčių.
- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose – 200°C.
- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo puodą kelis kartus pamirkykite šiltame vandenyje, tada nuplaukite kempine arba minkštu šepetėliu. Stipresnius nešvarumus galima nuvalyti naudojant maistinę sodą. Kartais verta puodą išvirti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Puodo negalima plauti indaplovėje.
Po plovimo puodą palikite visiškai išdžiūti ir laikykite atvirą, geriausia – gerai vėdinamoje vietoje.
Išoriniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Vidiniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Komplekto matmenys: