Šviežia, skani ir traški duona kiekvieną dieną neišeinant iš namų? Naudojant ruginį raugą su mielėmis - tai visiškai paprasta. Iškepkite savo naminę duoną ir nustebinkite artimuosius! Natūrali ruginio raugo su mielėmis ir salyklu sudėtis – tai sveikų kepinių be dirbtinių medžiagų ir skonio stipriklių garantija. Duona su ruginio raugo pagrindu pasižymi ryškiu, lengvai rūgščiu skoniu, tamsiu ir sultingu minkštimu bei traškia rusva plutele — ir visa tai galite pasiekti namuose vos per kelias valandas! Vienos pakuotės pakanka iki 750 g kepaliukui iškepti, o naudoti ją itin paprasta. Pakuotėje yra du pakeliai — viename raugas, kitame specialiai atrinktos mielės. Produktas tinka duonai kepti tiek orkaitėje, tiek specialioje duonkepėje.
Kepiniai, pagaminti naudojant raugą su mielėmis, yra gausus skaidulų šaltinis — todėl gali būti vaikų ir senjorų mitybos dalis. Dirbtinių ir cheminių priedų nebuvimas prailgina paruoštos duonos šviežumo laiką.
Raugo naudojimo privalumai:
- geresnis duonos įsisavinamumas,
- švelnus skonis,
- traški plutelė,
- gražesnė duonos spalva,
- sultingas minkštimas,
- ilgesnis duonos šviežumas.
Receptas 750 g duonos su ruginio raugu:
Ingredientai:
350 ml drungno vandens,
10 g druskos,
350 g kvietinių miltų, tipas 500–750,
150 g ruginių miltų, tipas 720,
1 pak. ruginio duonos raugo su mielėmis ir salyklu (raugas ir mielės).
Papildomai (nebūtina):
2 valg. š. sėklų, pvz., saulėgrąžų, moliūgų, sojų.
Orkaitė:
Iš išvardytų ingredientų suminkykite tešlą - iki elastingos konsistencijos, kad ji nebeliptų prie indo. Palikite maždaug 1 val. šiltoje vietoje, uždengtą. Tuomet tešlą dar kartą trumpai paminkykite ir sudėkite į formą. Vėl palikite šiltoje vietoje - kad pakiltų ir padvigubėtų. Tuo tarpu į įkaitinamą orkaitę įdėkite dubenėlį su vandeniu, kad duona turėtų traškią plutelę, o minkštimas išliktų drėgnas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 200 °C temperatūroje.
Duonkepė:
Į duonkepės indą sudėkite išvardytus ingredientus nurodyta tvarka ir pasirinkite pagrindinę programą (BASIC), kad plutelė būtų vidutiniškai apskrudusi. Duona bus paruošta maždaug po 3 val.
Sudėtis:
džiovintas ruginis raugas (65,2 %) (malti ruginiai produktai, miežių salyklo ekstraktas), aktyvios sausos mielės (34,8 %) (mielės S. cerevisiae, emulsiklis: sorbitolio monostearatas).
Įspėjimas!
Neskirtas tiesioginiam vartojimui.
Natūralus produktas — gali kisti.
Informacija apie alergenus: sudėtyje yra glitimo.
Laikyti sausoje, vėsioje, nuo saulės apsaugotoje vietoje.
Pakuotės matmenys:
ilgis 12 cm
plotis apie 0,5 cm
aukštis 17 cm.