Ąžuolo ir alksnio rūkymo drožlės, skirtos naudoti žuvų rūkymo ir kepimo ant grotelių procese. Dėl šių drožlių žuvies patiekalai įgis tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią auksinai geltoną spalvą.
8 klasė (vidutinė frakcija) - dėl savo dydžio (6-8 mm) drožlės tinka tiek didelėms, tiek mažoms rūkykloms.
Pakuotėje esantis drožlių kiekis (450 g) pakanka kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) – nesibaiminant, kad jų pritrūks ruošiant Jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės drožlės – lygiomis proporcijomis derinamas ąžuolas ir alksnis – idealiai tinka žuvų rūkymui ir kepimui ant grotelių. Dėl tinkamo dozavimo ir smilkymo patiekalų paruošimo procesas vyks profesionaliai, o paruošti patiekalai įgis tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių drožlių privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas – jos gali būti naudojamos tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat komplekte su dūmų generatoriumi. Optimalus drėgmės kiekis užtikrina lengvą drožlių užkūrimą ir veiksmingą rūkymo dūmų susidarymą.
Apie drožles daugiau sužinosite iš mūsų tinklaraščio straipsnio Rinkitės drožles ir kelkite dūmus!
Peržiūrėkite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - padės jums paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Griliavimas: Aplink žėrinčias medžio anglis išdėliokite 2 cm sluoksnį drožlių – jų nedėkite tiesiai ant ugniakuro, nes jos iš karto sudegs. Norėdami drožles naudoti kuo ekonomiškiau, galite jas lengvai sudrėkinti vandeniu – tai padės susidaryti didesniam kiekiui dūmų. Grilį uždenkite dangčiu iškart uždėję patiekalus ant grotelių. Kepimo ant grotelių laikas – nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo ruošiamos žuvies dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, drožles dėkite į dūmų generatorių arba pačią rūkyklą – tam skirtą vietą, arba į ugniakurą – aplink žėrinčią medieną.
Drožlės idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Toks dūmų generatorius užtikrina pačius profesionaliausius rezultatus - gaminius, pasižyminčius puikiu skoniu, aromatu ir spalva.
Dėmesio: Rūkyklą ir grilį turėtų valdyti tik suaugusieji, laikydamiesi priešgaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei drožlių naudojimo rekomendacijomis. Kuriant drožles ir jų pridedant grilio, rūkyklos ar dūmų generatoriaus darbo metu elkitės atsargiai, kad išvengtumėte galimų nudegimų. Užtikrinkite, kad vaikai ir augintiniai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Drožles laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų asortimente esančios rūkymo drožlės yra gavusios teigiamas šių institucijų išvadas: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Pakuotėje yra 450 g drožlių.