Įženkite į pasaulį, kuriame maistas ilgiau išlieka šviežias, yra idealiai laikomas ir visada po ranka – šaldytuve ar šaldiklyje. Daugiafunkcis, našus ir lengvai valdomas aukščiausios klasės vakuumavimo aparatas – puikus sprendimas, su kuriuo maistą laikysite ilgiau ir venksite jo švaistymo, paruošite brandinamus mėsos gaminius ar sūrius, greičiau marinuosite produktus, taip pat idealiai pasiruošite sous-vide gaminimui.
Vakuumavimo aparato naudojimas leidžia net 8 kartus pailginti produktų šviežumą – visiškai natūraliai, be konservantų.
Pagrindiniai mūsų vakuumavimo aparato privalumai:
Maišeliai turi sertifikatą, leidžiantį kontaktą su maistu.
Vakuuminis pakavimas:
- Lėtina aerobinių bakterijų dauginimąsi.
- Apsaugo nuo drėgmės pokyčių ir kvapų skverbimosi.
- Taip pat saugo ne maisto produktus – nuo oksidacijos, korozijos ar drėgmės, pvz., dokumentus, nuotraukas, pašto ženklus, papuošalus.
Papildoma informacija:
- Beveik viską galima vakuumuoti: vaisius, daržoves, sūrius, mėsą, mėsos gaminius, žuvį, paruoštus patiekalus, kepinius ir kt.
- Gofruotas maišelis su užšaldytu vandeniu gali būti naudojamas kaip kompresas sportinių traumų atveju.
Dėmesio: Vakuuminiam oro išsiurbimui būtina gofruota (faktūruota) plėvelė arba gofruotas maišelis. Paprastą plėvelę galite tik sandariai užsandarinti.
Vakuumavimas padės žymiai sutrumpinti produktų marinavimo laiką ir užtikrins mėsos gaminių sultingumą brandinimo metu. Vasarą ir rudenį, naudodami aparatą, puikiai paruošite sezoninius vaisius šaldymui. Tinkamuose maišeliuose taip pat galėsite laikyti, pvz., šviežias žoleles. Po švenčių ir vakarėlių, kai dažniausiai lieka nemažai maisto, vakuumavimo dėka prailginsite įvairių skanumynų tinkamumo vartoti laiką.
Praktiškos funkcijos:
Šį aparatą išskiria, be kita ko, didelis vakuumo lygis, reiškiantis efektyvų oro pašalinimą iš pakuotės prieš sandarinimą. Kuo didesnis vakuumo lygis, tuo mažiau oro lieka pakuotėje. 80 kPa vakuumo lygis reiškia, kad aparatas pašalino iš pakuotės 80% oro. Likę 20% – tai likutinės dujos, tokios kaip azotas ir deguonis. Optimalus vakuumo lygis gali skirtis priklausomai nuo pakuojamo maisto rūšies. Pavyzdžiui, trapūs vaisiai ir daržovės gali reikalauti mažesnio vakuumo lygio, saugančio nuo suspaudimo, o tvirtesni produktai, tokie kaip mėsa ir sūriai, gali reikalauti didesnio vakuumo lygio, užtikrinančio optimalų ilgaamžiškumą laikymo metu.
Aparatas taip pat bus puiki dovana.
Pasinaudokite praktiniu vadovu (taip pat pridėtu prie instrukcijos) ir optimaliai išnaudokite vakuuminiu būdu supakuoto įvairių rūšių maisto laikymo galimybes.
Dėmesio - elektrinis prietaisas. Prieš naudodami vakuumavimo aparatą atidžiai susipažinkite su prie produkto pridėta naudojimo instrukcija, o naudodami vadovaukitės pateiktais nurodymais ir laikykitės saugaus prietaiso naudojimo taisyklių. Laikydamiesi rekomendacijų, taip pat dėl aparato valymo ir laikymo, pailginsite jo tarnavimo laiką.
Komplekte:
Prireikus galite įsigyti atsarginę tarpinę (simbolis 320627).
Maisto laikymas – vadovas
| Šaldytuve (5±3°C) | Įprastas laikymas | Vakuuminiu būdu supakuota |
|---|---|---|
| Žalia mėsa | 2-3 dienų | 8-9 dienų |
| Jūros gėrybės/žuvis | 1-3 dienų | 4-5 dienų |
| Termiškai apdorota mėsa | 4-6 dienų | 10-14 dienų |
| Daržovės | 3-5 dienų | 7-10 dienų |
| Vaisiai | 5-7 dienų | 14-20 dienų |
| Kiaušiniai | 10-15 dienų | 30-50 dienų |
| Užšaldyta (-16±-20°C) | Įprastas laikymas | Vakuuminiu būdu supakuota |
|---|---|---|
| Mėsa | 3-5 mėnesių | > 1 metų |
| Žuvis | 3-5 mėnesių | > 1 metų |
| Jūros gėrybės | 3-5 mėnesių | > 1 metų |
| Aplinkos/kambario temperatūra 25±2°C | Įprastas laikymas | Vakuuminiu būdu supakuota |
|---|---|---|
| Duona | 1-2 dienų | 6-8 dienų |
| Sausainiai/biskvitiniai sausainiai | 4-6 mėnesių | > 1 metų |
| Ryžiai/miltai | 3-5 mėnesių | > 1 metų |
| Riešutai/sėklos | 3-6 mėnesių | > 1 metų |
| Arbata | 3-6 mėnesių | > 1 metų |