Moderni, elektrinė dragON rūkykla su dūmų generatoriumi dragON Jet 1 ir priedais – universalus, aukštos kokybės rinkinys, užtikrinantis patogų naudojimą ir puikius kulinarinius rezultatus. Pakanka prijungti rūkyklą, ekrane nustatyti temperatūrą ir rūkymo laiką bei įjungti dūmų generatorių.
Tikras hitas! Elektrinė dragON rūkykla pasižymi aukšta kokybe, šiuolaikiška konstrukcija ir patraukliu dizainu. Derinama su inovatyviu, elektriniu dūmų generatoriumi dragON Jet 1 (Browin patentas), ji pateisins kiekvieno vartotojo lūkesčius. Šis praktiškas rinkinys puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek turintiems rūkymo patirties. Jis pravers bet kuriuo rūkymo režimu – šaltai, šiltai ir karštai, taip pat pakepimui ir apdžiovinimui. Rūkytas kumpis, sūris ar šaltai rūkyta lašiša – šiuos ir kitus nepakartojamo aromato bei skonio gaminius paruošite patys!
Talpa 65 l leidžianti išrūkyti apie 8 kg įkrovos. Rinkinyje – grotelės, plieniniai skersiniai (4 vnt.), S tipo rūkyklos kabliukai (5 vnt.) ir 2 pakuotės rūkymo drožlių.
Aukštos kokybės skaitmeninis valdiklis leidžia tiksliai reguliuoti temperatūrą rūkyklos kameroje ir nustatyti rūkymo laiką. Kaitinimo elemento darbo temperatūros diapazonas: nuo +38 iki +135°C, laiko nustatymas: nuo 00:01 iki 24:59 val.
Gera šilumos izoliacija sumažinanti perteklinį vandens kondensatą rūkyklos kameroje. Dvigubos, iš vidaus apšiltintos sienelės. Ventiliacinis kaminėlis (aukštis 30 cm) su reguliuojamu oro pritekėjimu užtikrina geresnę cirkuliaciją ir dūmų šalinimą, taip pat švaresnį korpusą rūkymo metu.
Durys su tarpine, užsegamos svirtimi užtikrina lengvą uždarymą ir sandarumą. Papildomas privalumas – galimybė reguliuoti durų prispaudimą specialiu vyriu, esančiu viršutinėje rūkyklos dalyje. Kameros durų stiklas leidžia patogiai stebėti rūkyklos vidų ir geriau kontroliuoti rūkymo procesą.
Reguliuojamos kojelės palengvina stabilų rūkyklos pastatymą ant bet kokio pagrindo.
Speciali kaitinimo elemento apsaugos konstrukcija užtikrina tolygų temperatūros pasiskirstymą kameroje ir veiksmingai saugo kaitinimo elementą nuo iš rūkytų produktų išsiskiriančių sulčių.
Du lašėjimo padėklai, įskaitant praktišką išorinį padėklą – nuimamas, lengvai ištuštinamas ir plaunamas. Į šį padėklą nuvedami pertekliniai riebalai iš vidinio padėklo.
Išskirtinis rinkoje dūmų generatorius su inovatyvia, patentuota konstrukcija ir našia elektrine oro pompa užtikrina optimalų rūkyklos dūmų paskirstymą. Pompa, kurios dūmų srauto greitis reguliuojamas, ant pagrindo įtaisyta taip, kad vibracijos būtų perduodamos cilindrui. Dėl to drožlės degimo metu neužstringa. Specialus adapteris leidžia lengvai ir greitai sujungti dūmų generatorių su rūkykla.
Dūmų generatorius talpina apie 450 g drožlių. Toks kiekis užtikrina apie 3–4 val. darbo (priklausomai nuo oro srauto nustatymo pompos reguliatoriumi) be papildomo drožlių papildymo. Šis generatorius leidžia rūkyti šaltai (išjungus kaitinimo elementą) be būtinybės pirkti ir montuoti papildomus konstrukcinius elementus!
Aukštas kaminėlis (30 cm) labai lengvai montuojamas ir nuimamas. Turi sklendę, leidžiančią reguliuoti dūmų tankį ir srautą. Suteikia galimybę sukurti idealią rūkymo aplinką, pritaikytą Jūsų pageidavimams.
Rūkyklą patogu laikyti pridėtame, tvirtame užvalkale.
Profesionali rūkykla ilgiems metams – siūlome papildomus priedus ir atsargines dalis.
Paprastas surinkimas, lengvas naudojimas - prie rūkyklos, dūmų generatoriaus ir pompos pridėtos instrukcijos. DĖMESIO! Įdėmiai susipažinkite su šiomis instrukcijomis ir laikykitės rekomendacijų dėl saugaus šių įrenginių montavimo, naudojimo, valymo ir priežiūros.
Prieš pirmą rūkymą būtina atlikti rūkyklos „išdegimą“, t. y. atlikti rūkymą nenaudojant maisto produktų.
Parametrai:
Rinkinio elementai:
Patarimas – kurį rūkymo metodą pasirinkti?
Galima išskirti tris pagrindinius rūkymo metodus:
Šaltas rūkymas:
Jis paprastai vyksta neįjungus kaitinimo elemento, tik naudojant dūmų generatorių, esant išorės temperatūrai tarp 12 ir 25°C, kas leidžia kameroje pasiekti 16–30°C temperatūrą. Trunka nuo kelių valandų/vienos dienos iki 14 dienų. Priklausomai nuo poreikio parenkamas tinkamas dūmų tankis. Paprastai jų tekėjimo greitis turėtų būti 6–15 m per minutę. Šis rūkymo būdas taikomas daugiausia gaminiams, kurie bus ilgai laikomi arba brandinami, nes dūmai giliai įsiskverbia į produktą ir lėtai jį konservuoja. Šiuo būdu apdoroti rūkytiniai gaminiai džiūsta tolygiai, o rezultatas puikus ir ilgalaikio brandinimo metu.
Šiltas/karštas rūkymas:
Tai produkto apdorojimas dūmais, kurių temperatūra viršija 25⁰C. Čia galima išskirti dvi viršutines temperatūrines ribas – rūkymą iki maždaug 45⁰C vadiname šiltu rūkymu, o iki 60⁰C – karštu rūkymu. Karšto rūkymo atveju gaminius galima ir pakepinti pačioje rūkykloje, pakeliant rūkyklos kameros temperatūrą net iki 80–90⁰C.
Pakepinimo atveju galima atjungti dūmų generatorių ir veikti produktą vien tik temperatūra.
Nesvarbu, kurį rūkymo tipą pasirinksite, atminkite, kad tai galutinis procesas, o pagrindas – tinkamas gaminių paruošimas rūkymui ir labai geras jų išdžiovinimas prieš rūkymą (prireikus – papildomas apdžiovinimas rūkykloje), kas itin teigiamai veikia rūkytinių gaminių kokybę ir neleidžia jiems rūgštėti.