Skaidrus 30 L fermentacijos indas dabar išskirtiniame, išplėstame rinkinyje! Dėl papildomų elementų dar lengviau ir patogiau paruošite mėgstamus naminius gėrimus. Pasinaudokite šia proga jau šiandien!
Ant indų atspausdinta talpos skalė ir vertingi patarimai anglų kalba, padedantys paruošti naminį vyną, alų ir distiliavimo raugalus.
Visą rinkinį taip pat panaudosite naminių raugintų daržovių gamybai.
Fermentacijos indas turi PZH sertifikatą, leidžiantį kontaktą su maisto produktais. Jis pagamintas iš skaidrios medžiagos, todėl leidžia stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Gaminys iš polipropileno, be BPA.
Dabar išplėstas rinkinys: indas su dviem fermentacijos kamščiais su dangteliais ir dviem nedūžtančiais vamzdeliais: šoniniu ir horizontaliu.
Su šiuo praktišku, pilnu rinkiniu lengvai paruošite mėgstamus naminius gėrimus, o prireikus – ir raugintas daržoves. 30 L talpos indas pagamintas iš skaidrios, maistui skirtos medžiagos. Galite stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Indui būdingas didelis atsparumas, tinkamas elastingumas ir jis atsparus spalvos pokyčiams, atsirandantiems dėl kontakto su iš vaisių kylančiais taninais.
Vamzdelis leidžia kontroliuojamai išsiskirti anglies dioksidui (CO2) fermentacijos metu ir veiksmingai apsaugo raugą nuo prisotinimo deguonimi, taip pat nuo nepageidaujamų vaisinių muselių, kitų vabzdžių ir bakterijų.
Dėmesio: jeigu ribotos galimybės kontroliuoti vandens lygį vamzdelyje, jį galite užpildyti mažiau garuojančiu aliejiniu skysčiu.
Pasukamas išleidimo čiaupas leis jums visiškai nupilti alų, vyną ar kitus raugalus nuo nuosėdų. Čiaupo vieta netrukdo pastatyti indo ant įvairių lygių paviršių.
Indo naudojimas:
Norint palengvinti indo atidarymą, reikia kilstelėti dangtį, švelniai patraukiant už rankenėlės, į susidariusią angą įstatyti, pvz., arbatinio šaukštelio kotelį, o tuomet perbraukti juo aplink indo kraštą. Nerekomenduojama indų valyti šiurkščiomis kempinėlėmis, kad nepažeistumėte jų paviršiaus, nes tai gali tapti užteršimo židiniais.
ĮSPĖJIMAS: Indą galima papildomai sandarinti, patepant jo kraštus vazelinu arba valgomu aliejumi. Prieš ruošiant raugą fermentacijos indą būtina kruopščiai dezinfekuoti kalio metabisulfitu.
Maksimali leistina užpildo temperatūra: 85°C
Indų temperatūra prieš užpildymą turėtų būti ne mažesnė kaip 5°C
Maksimali alkoholio koncentracija užpilde: 50%
Sandėliavimas su apsauga nuo UV spinduliuotės
Siekdami išvengti UV spinduliuotės sukeliamų pažeidimų, tušti ar užpildyti indai negali būti sandėliuojami atvirame ore. Jeigu dėl sandėliavimo sąlygų to išvengti neįmanoma, indus ir dangčius reikia laikyti taip, kad jie būtų apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Tai galima užtikrinti, pavyzdžiui, papildomai uždengiant paletes su indais ir dangčiais nuo UV spindulių atsparia plastiko tentu.
Tuščių indų sandėliavimas
Kadangi indai ir dangčiai jautrūs atmosferos veiksniams, juos reikia laikyti sausoje vietoje ir pastovioje temperatūroje. Tai ne tik saugo nuo drėgmės, bet ir veiksmingai apsaugo nuo kondensato susidarymo, kuris gali ypač pažeisti pakuotes, dekoruotas ofsetine spauda, IML ar skaitmenine (digital) aplikacija. Be to, nepaisant antistatinės priemonės naudojimo, negalima atmesti užteršimo dulkėmis ar purvu, todėl būtina užtikrinti sandėliavimą švarioje patalpoje.