Fermivin VR5 džiovintos, selekcinės vyno mielės Saccharomyces cerevisiae, kilusios iš Burgundijos regiono Prancūzijoje.
Fermivin VR5 – vyno mielės, fermentuojančios iki 16 % alkoholio, rekomenduojamos vynams iš aronijų, juodųjų šeivamedžių, juodųjų serbentų, juodųjų vynuogių, trešnių, vyšnių, mėlynių, gervuogių, aviečių ir slyvų. Šios mielės idealiai išryškina raudonų ir daug taninų turinčių vaisių aromatą, kuriems reikalingas ilgas brandinimas. Norint užtikrinti greitą ir visišką cukrų išfermentavimą, būtina, be kita ko, užtikrinti optimalią fermentacijos temperatūrą, kuri šioms mielėms yra 18–32°C.
Vienas mielių pakelis tinka paruošti nuo 10 iki 35 L vyno misos.
Džiovintos vyno mielės Fermivin VR5 yra labai paprastos naudoti, pakanka trumpos rehidratacijos - sudrėkinimo.
Naudojimo būdas:
Pakelio turinį sumaišykite 100 ml virinto ir iki 30℃ atvėsinto vandens, viską palikite 20 min kambario temperatūroje. Po to tirpalą supilkite į fermentacinį indą arba damadžaną su vyno misa.
Visas savo galimybes mielės pasiekia naudojant mielių maistines medžiagas: su vitaminu B1 ir Kombi Vita.
Išsamus saugos duomenų lapas pateiktas pridėtuose failuose.
Sudėtis:
vyno mielės Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulsiklis: sorbitolio monostearatas.
Dėmesio!
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: su vitaminu B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki: galiojimo data ir partijos Nr. – ant suvirinimo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologiniams tikslams, netinka tiesioginiam vartojimui.
Pakuotės matmenys: