ViniTurbo – tai kilnių vyninių mielių ir specialiai sukurtų maistinių medžiagų derinys, skirtas greitai vynuogių ir vaisių misų fermentacijai.
Jei norite pasigaminti vyno, tačiau Jūs gąsdina ilgas laukimas, Viniturbo – kaip tik Jums. Tai kilnių vyninių mielių ir prie jų specialiai pritaikytų maistinių medžiagų mišinys, kurio dėka jau po 4 savaičių galėsite džiaugtis savo naminiu vynu. Viniturbo galite naudoti baltam, rausvam ir raudonam vynui – tiek iš vynuogių, tiek iš vaisių. Priklausomai nuo pridėto cukraus, pagamintame vyne galima pasiekti net iki 17% alkoholio.
Pakelis pakanka paruošti 25 L misos, kuriai optimali fermentacijos temperatūra yra 20-27⁰C.
Naudojimo būdas:
Pakelio turinį suberkite į 100 ml vandens, kurio temperatūra neviršija 30°C, ir gerai išmaišykite. Po 30 minučių viską supilkite į vyno misą. Fermentuokite 20-27°C temperatūroje 3-4 savaites, kol nustos išsiskirti CO2 ir vynas nuskaidrės. Gautą vyną galima vartoti iš karto arba brandinti.
Sudėtis:
vyninės mielės [S. cerevisiae mielės, emulgatorius: sorbitolio monostearatas], diamonio vandeniliofosfatas (V), vitaminas B1 (tiamino hidrochloridas)
Pastaba:
pakuotės turinį sunaudokite visą vienai misai.
Pakuotės matmenys:
ilgis 12 cm
plotis apie 0,5 cm
aukštis 17 cm