Namų vyndarystė: sulčių spaudimas misai ir skysčio klampumo mažinimas, kuris padeda skaidrėjimui, taip pat sulčių spaudimas gėrimams dar niekada nebuvo toks paprastas! Pektoenzimas – fermentinis preparatas, padedantis išgauti sultis iš vaisių, nes atlaisvina jų struktūrą, o vėlesniuose etapuose tai taip pat skatina gerą skysčio skaidrėjimą. Vienos 10 ml pakuotės pakanka apie 50 kg vaisių – tačiau nebūtina sunaudoti visos pakuotės iš karto! Šio produkto privalumas tas, kad laikomas kambario temperatūroje jis išlaiko pastovų aktyvumą visą tinkamumo laiką, o tai užtikrina patogi pakuotė – fiolė su dangteliu. Pektoenzimo naudojimas itin paprastas, o rezultatai pranoks Jūsų lūkesčius! Mėgaukitės sodraus skonio ir aromato, skaidrios spalvos vynu ir išnaudokite vaisius 100% – nešvaistydami juose esančių vertingų sulčių! Pektoenzimas skaido vaisiuose esančius pektinus, todėl sumažėja skysčio klampumas ir teigiamai veikia skaidrinimo procesą po fermentacijos.
Naudojimo būdas:
Susmulkintus vaisius užpilkite nedideliu kiekiu vandens (1–2 l 10 kg vaisių): 40°C temperatūros vandeniu uogoms ir 80°C – obuoliams, kriaušėms, slyvoms, cidonijoms. Kai vaisių masės temperatūra nukris iki 40°C, įdėkite į ją pektoenzimą, ištirpintą 100 ml kambario temperatūros vandens. Viską gerai išmaišykite ir palikite pridengta vėsioje vietoje 9–15 val. Po šio laiko spauskite sultis.
Sudėtis:
pektolitinis fermentas
Išmatavimai:
Toliau pateikti matmenys yra pakuotės.