Norite mėgautis skaidriu vynu ar vaisių sultimis? Pasitelkite Klarowin - veiksminga vyno ir sulčių skaidrinimo priemonė, ypač skirta baltam ir rožiniam vynui. Vienos 10 g pakuotės pakanka 10 l vyno ar sulčių, o sudėtyje yra bentonitas (neigiamai įkrautas), kuris, brinkdamas vandenyje, pasižymi adsorbcinėmis savybėmis. Jis savo struktūroje suriša įvairias teigiamai įkrautas medžiagas, daugiausia baltymus ir metalų jonus, todėl jos nusėda indo dugne. Šiek tiek padidina vyno šarmingumą. Susidarančios nuosėdos būna purios ir smulkios, jas lengva nukošti.
Dėmesio!
Priemonę naudokite tik visiškai pasibaigus fermentacijos procesui! Priešingu atveju skaidrinimas nevyks tinkamai ir neįvyks koaguliacija.
Naminis vynas ne visada būna skaidrus, todėl gali prireikti skaidrinimo. Deja, niekada negalime iki galo būti tikri, ar drumstumą sukelia teigiamai įkrautos dalelės (pvz., baltymai), ar neigiamai įkrautos (pvz., polifenoliai) arba kitos organinės kilmės junginiai. Prieš naudojant konkretų skaidiklį, verta atlikti bandymą su mažu vyno kiekiu (apie 1 l). Tai padės parinkti tinkamą skaidrinimo priemonę. Skaidrinimas paprastai trunka apie savaitę. Taip pat nepamirškite neperdozuoti skaidrinimo priemonių. Per didelės dozės gali sukelti antrinį drumstumą arba pakeisti vyno spalvą.
Naudojimo būdas:
Reikiamą Klarowin kiekį suberkite į 100 ml vandens ir gerai išmaišykite. Paruoštą mišinį palikite parai, retkarčiais pamaišydami. Po šio laiko tirpalą supilkite į skaidrinamą skystį. Rezultatas turėtų būti matomas maždaug po savaitės, į dugną nusėdančių nuosėdų pavidalu.
Sudėtis:
bentonitas
Matmenys:
Toliau nurodyti matmenys taikomi pakuotei.