Ąžuolo drožlės – labai smulkios medienos dalelės, kurios, pridėtos prie alkoholinių gėrimų, suteikia jiems išskirtinį skonį ir aromatą. Geriausi viskiai ar burbonai – tie, kurie ilgai brandinti ąžuolo statinėse. Ruošiant naminius gėrimus, panašų aromatizavimo efektą daug pigiau ir greičiau pasieksite naudodami ąžuolo drožles.
Aukštos kokybės ąžuolo drožlių naudojimas – geriausia ąžuolo statinių alternatyva. Naudodami drožles gėrimams suteiksite ir kilnų aromatą, ir spalvą. Tai gerokai paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Jūsų viskis ar ąžuolinė trauktinė priartės prie klasikos ir suteiks puikių ragavimo įspūdžių.
Charakteristika:
Žaliava: amerikinio ąžuolo rūšis
Tipas: stipriai skrudintos
Dozavimas: 2–6 g/1 L

Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėkite ąžuolo drožlių po 2–6 g 1 litrui
alkoholio ir palikite 3–6 savaitėms. Tikslų drožlių kontakto su alkoholiu laiką verta
parinkti individualiai, atsižvelgiant į ragavimą.
Kai nuspręsite, kad aromato intensyvumas gėrime yra tinkamas, pašalinkite ąžuolo drožles ir mėgaukitės kilniu skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70 % alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal savo nuožiūrą.
Patarimas: Naudodami mažesnę dozę ir ilgesnį maceracijos laiką pasieksite didesnę skonio ir aromato gelmę. Gėrimas prasiskverbs į gilesnes medienos struktūras, todėl skonio pojūčiai bus turtingesni nei gaunami trumpesnės maceracijos atveju.
Grynasis svoris: 50 g