Ąžuolo drožlės – smulkučiai medienos fragmentai, kurie, pridėti prie alkoholinių gėrimų, suteikia jiems išskirtinį skonį ir aromatą. Tobuliausi viskiai ir burbonai – tie, kurie ilgai brandinti ąžuolinėse statinėse. Gaminant naminius gėrimus, panašų aromatizavimo efektą pasieksi gerokai pigiau ir greičiau, naudodamas ąžuolo drožles.
Aukštos kokybės ąžuolo drožlių naudojimas – geriausia alternatyva ąžuolinėms statinėms. Naudodamas drožles gėrimams suteiksi ir kilnaus aromato, ir spalvą. Tai gerokai paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Tavo viskis ar ąžuolinė degtinė primins klasiką ir suteiks puikių įspūdžių degustacijos metu.
Charakteristika:
Žaliava: amerikietiška ąžuolo rūšis
Tipas: stipriai skrudintos
Dozavimas: 2-6 g/1 L

Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėk ąžuolo drožlių 2-6 g 1 litrui alkoholio ir laikyk 3-6 savaites. Tikslų drožlių kontakto su alkoholiu laiką verta parinkti individualiai, remiantis degustacija.
Kai manysi, kad gėrimo aromato intensyvumas yra tinkamas, išimk ąžuolo drožles ir mėgaukis kilniu skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat gali iš anksto užpilti 70% alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal savo nuožiūrą.
Patarimas: Naudojant mažesnę dozę ir ilgesnį maceracijos laiką išgausi didesnį skonio ir aromato gilumą. Gėrimas prasiskverbs į gilesnes medienos struktūras, todėl pojūčiai bus turtingesni nei esant trumpesnei maceracijai.
Grynoji masė: 500 g