Midaus cukromatis yra cukromatis, kurį lengvai panaudosite ruošiant midaus misas dwójniaki, trójniaki i czwórniaki. Cukromatis sugraduotas Ballingo laipsniais (°Blg). Rekomenduojami pradinės cukrų koncentracijos intervalai atskiriems midaus tipams cukromačio skalėje pažymėti spalvomis.
Šis matuoklis yra itin praktiškas - turi didžiausią iš rinkoje prieinamų matavimo diapazoną, nuo 20 iki 50°Blg. Prie matuoklio pridedamas stiklinis mėgintuvėlis, kuriame patogiai atliksite matavimą.
Rekomenduojami pradinės cukrų koncentracijos intervalai (indikatoriaus skalėje pažymėti skirtingomis spalvomis), atskiriems midaus tipams yra šie:
39-47°Blg - dwójniak,
28-33°Blg - trójniak,
22-25°Blg - czwórniak.
Jūsų nauda:
- Idealus midaus misos paruošimas - jūsų dwójniaki, trójniaki i czwórniaki dabar gali pasikliauti geriausiu rinkoje specialistu, matuojančiu pradinę cukraus koncentraciją midaus misoje.
- Pažengusiems ir pradedantiesiems entuziastams - su šiuo cukromačiu pasieksite profesionalių rezultatų, nepriklausomai nuo patirties gaminant midų.
- Lengvas rodmenų nuskaitymas - rekomenduojamos pradinės cukrų koncentracijos ribos midaus misoms skalėje pažymėtos aiškiai, naudojant tinkamai parinktas spalvas.
- Platus matavimo diapazonas, nuo 20 do 50°Blg - neprilygstamos šio novatoriško cukromačio pritaikymo galimybės.
- Patogus ir paprastas naudojimas - prie matuoklio pridedamas stiklinis mėgintuvėlis, kuriame atliksite tikslų matavimą per 1 - 2 minutes.
Naudojimas:
- Medaus mėginį (pvz., 50 g) kruopščiai sumaišykite su atitinkamu vandens kiekiu: dvójniakui įpilkite vandens santykiu 1:1, trójniakui 2 dalis vandens sumaišykite su 1 dalimi medaus, o czwórniakui 3 dalis vandens įpilkite į 1 dalį medaus.
- Tirpalas turi būti 20°C temperatūros. Juo pripildykite matavimo mėgintuvėlį iki 2/3 aukščio. Skystyje neturi būti kietųjų dalelių ar dujų burbuliukų.
- Atsargiai įdėkite cukromatį į mėgintuvėlį su skysčiu. Laikykite mėgintuvėlį idealiai vertikaliai. Plūduras turi laisvai plūduriuoti skystyje, nesiliesti prie mėgintuvėlio dugno ar sienelių.
- Rodmenis nuskaitykite po 1-2 minučių pagal apatinį meniską.
PS. Nustačius pradinę cukrų koncentraciją midaus misoje, taip pat galima apskaičiuoti galimą alkoholio kiekį paruoštame miduje (12-18%).