Pasiruoškite tikslumui ir naudojimo patogumui, kurį suteikia šis naujos kartos novatoriškas cukromatis. Jis pagamintas iš sertifikuotos medžiagos – yra patvarus, saugus - nes nedūžtantis, tikslus, be to, pasižymi modernia ir elegantiška išvaizda. Dėl praktiškų ir aiškių žymėjimų skalėje jis leis lengvai pamatuoti cukraus kiekį skysčiuose. Matavimo diapazonas: -5-35°Blg.
Kodėl verta turėti aukščiausios kokybės cukromatį?
Pirmasis rinkoje nedūžtantis cukromatis. Nepakeičiamas įrankis kiekvienam namų fermentacijos mėgėjui. Naudokite be baimės. Jis nesudužs kaip tik tada, kai jo labiausiai reikės, įmetant plūdurą (kolbelę) į cilindrą ar transportuojant – nes jis nedūžtantis, kaip ir cilindras.
Rinkitės gerai suprojektuotą patikimumą ir saugiai atlikite reikiamus matavimus. Įrenginys itin patvarus ir atsparus mechaniniams pažeidimams. Įvertinsite tikslią skalę, kuri leidžia tiksliai nustatyti cukraus kiekį tirpaluose ir užtikrina visapusišką kontrolę kuriant vyną, alų, sidrą ar misą vėlesnei distiliacijai.
Pritaikymas:
Naudojimo instrukcija pateikta ant gaminio pakuotės.
Pastaba: jei norite, kad matavimas būtų tikrai patikimas ir tikslus, rodmenis nuskaitykite esant 20°C temperatūrai (tirpalo temperatūra).
Dėmesio: Gaminį gali naudoti tik pilnamečiai ir tik pagal paskirtį. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje – tai ne žaislas.
Kaip patikrinti, ar fermentacija baigėsi?
Jei matavimas rodo 0, neigiamą reikšmę arba keli per savaitę atlikti matavimai rodo tą pačią reikšmę, tai reiškia, kad fermentacija baigėsi.
Kaip apskaičiuoti cukraus kiekį, reikalingą vynui?
Norint pasiekti tam tikrą vyno stiprumą, apskaičiuokite reikalingą cukraus kiekį. 17 g cukraus 1 L misos padidina stiprumą 1%. Pavyzdžiui – norint gauti 20 L 12% stiprumo vyno:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukraus
Nepamirškite natūralių vaisiuose esančių cukrų.
Tuo pačiu, žinodami cukraus koncentraciją misoje, lengvai galite nustatyti galutinį alkoholio kiekį. Pavyzdys misai prieš fermentaciją, kai pradinė cukrų koncentracija yra 25°Blg. Darant prielaidą, kad visas cukrus sufermentuos:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
Šioje lygtyje 1,938 – konstanta, gauta iš empirinių fermentacijos proceso matavimų, nurodanti alkoholio kiekį, susidarantį iš tam tikro sunaudoto cukraus kiekio.
Gaminio matmenys:
aukštis: 20,3 cm +/-5%
skersmuo: 1,7 cm
aukštis: 25 cm
vidinis skersmuo: 2,2 cm
Rinkitės ilgaamžiškumą ir tikslumą - pasirinkite praktišką cukromatį, kuris jums tarnaus daugelį metų!