Bakterijų kultūros varškei

SIMBOLIS: 411243
EAN: 5904816000313

5,00 €

Pridėti į krepšelį

5,00 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 411243
EAN: 5904816000313


APRAŠYMAS

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, su kuriuo paruošite skanią, namuose gamintą varškę arba rūgpienį.Mišinys idealiai tinka naminei varškei arba rūgpieniui gaminti- bakterijų priedas paspartina ir stabilizuoja visą procesą.Lengva naudo... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, su kuriuo paruošite skanią, namuose gamintą varškę arba rūgpienį. 


  • Mišinys idealiai tinka naminei varškei arba rūgpieniui gaminti - bakterijų priedas paspartina ir stabilizuoja visą procesą.
  • Lengva naudoti - liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinio naudojimas naminei sūrių gamybai nereikalauja specialių žinių ar įgūdžių. 
  • Ilgas tinkamumo laikas - kadangi bakterijos yra liofilizuotos, t. y. džiovinamos žemoje temperatūroje esant aukštam slėgiui, jos gali būti laikomos ilgą laiką neprarandant savo veiksmingumo.
  • Ypač našus - liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys skirtas fermentuoti net 50 litrų pieno. 
  • Vienas mišinys, daugybė skanių varškių paruošimo būdų - liofilizuotų pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinį galima naudoti įvairių rūšių varškėms, taip pat rūgpieniui gaminti, todėl galima eksperimentuoti ir kurti įvairius skonius bei konsistencijas. Apsilankykite mūsų Przepiśnik.


Liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys – idealus starteris ir priedas naminei varškei arba rūgpieniui gaminti. Dėl šių atrinktų bakterijų fermentacija vyksta greičiau ir stabiliau, todėl gaunamas vienodos konsistencijos ir skonio produktas. 

 

Varškės receptas: 

5 litrus mažai pasterizuoto (iki 74°C) arba šviežio pieno supilkite į puodą ir pašildykite iki temp. 40°C. Įdėkite apie 0,3 g (apie 1/5 arbatinio šaukštelio) bakterijų, ištirpintų apie 30 ml šalto vandens arba pieno. Palikite 24 valandoms kambario temperatūroje (šis procesas leidžia gauti rūgpienį). Tuomet, kad gautumėte varškę, gautą surūgusį pieną palaipsniui* pašildykite iki temp. 38–45°C ir palaikykite nustatytą temperatūrą, kol išsiskirs išrūgos (mažiausiai 30 minučių). Varškės grūdelius perkelkite į sūrinę marlę, kad nuvarvėtų, ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms. Varškę rekomenduojame valgyti su grietine ir laiškiniais česnakais arba saldžiai – su vaisiais. 


*Kuo žemesnė temp., tuo švelnesnė bus Jūsų varškė. Produkto aktyvumas: 1 U. Bakterijų kultūrų masė gali skirtis priklausomai nuo jų aktyvumo. Šviežią pieną – tiesiai iš karvės – rekomenduojama pasterizuoti maždaug 65°C temperatūroje 30 minučių.


Nepamirškite tiksliai laikytis nurodymų dėl kiekių ir fermentacijos trukmės, nes per ilga fermentacija gali lemti pieno suirimą ir nemalonų kvapą.


Taip pat pasinaudokite mūsų sūrininkų skaičiuokle.


Tinkamumo vartoti terminas atsižvelgia į galimybę produktą transportuoti iki 7 dienų esant temperatūrai žemesnei nei 30°C.


Sudėtis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktozė.

Masė
3.0 g

Przeznaczenie
varškei ir rūgusiam pienui

Wydajność
50 L pienui

Aktywność
1 U

Bakterijų kultūros varškei

Bakterijų kultūros varškei ['bakterijų kultūros', ' bakterijos sūriui', ' naminis sūris', ' naminė varškė', ' rūgpienis', ' sūrio gamyba', ' starterinės kultūros', ' starteris sūriui', ' pieno rūgšties fermentacija', ' mišinys sūrio fermentacijai']
mėgstamiausi

5,00 €

5,00 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį