Bakterijų kultūros graikiškam sūriui

SIMBOLIS: 411241
EAN: 5908277717773

5,00 €

Pridėti į krepšelį

5,00 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 411241
EAN: 5908277717773


APRAŠYMAS

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, su kuriuo pasigaminsite skanų, graikišką fetos tipo sūrį, kuris yra puikus pagrindas sveikai, taip pat beglitenei, mitybaiMišinys, idealus naminei graikiško sūrio gamybaifetos tipo- bakterijų papilda... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Puikiai parinktas liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, su kuriuo pasigaminsite skanų, graikišką fetos tipo sūrį, kuris yra puikus pagrindas sveikai, taip pat beglitenei, mitybai 


  • Mišinys, idealus naminei graikiško sūrio gamybai fetos tipo - bakterijų papildas pagreitina ir stabilizuoja visą procesą.
  • Lengva naudoti - liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinio naudojimas naminei sūrio gamybai nereikalauja specialių žinių ar įgūdžių. 
  • Ilgas tinkamumo vartoti terminas - dėl to, kad bakterijos yra liofilizuotos, t. y. džiovinamos žemoje temperatūroje esant aukštam slėgiui, jas galima laikyti ilgą laiką neprarandant veiksmingumo.
  • Itin išeiginga - liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys skirtas fermentuoti net 40 litrų pieno. 
  • Vienas mišinys, daug malonumo - jį galima valgyti žalią arba naudoti kaip priedą salotoms, užkandžiams, taip pat kaip įvairių pagrindinių patiekalų ingredientą. Apsilankykite mūsų Receptyne.


Liofilizuotų mezo- ir termofilinių pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys – idealus starteris ir priedas gaminant naminį graikišką fetos tipo sūrį. Dėl šių atrinktų bakterijų fermentacija vyksta greičiau ir stabiliau, todėl gaunamas vienodos konsistencijos ir skonio produktas. 

 

Naudojimo būdas:

Naudojant šviežią pieną "tiesiai iš karvės" rekomenduojama atlikti pasterizaciją apie 65°C temperatūroje 30 minučių.


6 L pieno supilkite į puodą ir pašildykite iki 33°C. Išjunkite kaitinimą. Atmatuokite apie 0,4 g bakterijų ir ištirpinkite taurelėje nedideliame kiekyje drungno vandens. Viską supilkite į pieną ir gerai išmaišykite. Palikite uždengę apie 1 val. Po to – jei naudojote pirktą mažai pasterizuotą pieną – įdėkite apie 1 g biraus kalcio chlorido (naudojant šviežią "tiesiai iš karvės" pieną kalcio chlorido dėti nereikia), pašildykite pieną iki 38°C ir įdėkite apie 0,6 g džiovinto fermento (reneto), ištirpinto nedideliame kiekyje drungno vandens. Keliais ryžtingais judesiais išmaišykite. Išjunkite kaitinimą. Po maždaug 50 minučių krešulį supjaustykite kubeliais, kurių kraštinė 1–2 cm. Papildomai krešulį galima dar supjaustyti įstrižai. Palikite 10–15 min., kad išrūgos pradėtų skirtis. Po to prispauskite krešulį sieteliu ir samčiu nugraibykite į jį sutekančias išrūgas. Kai didžioji dalis išrūgų jau bus atskirta, krešulį perkelkite į sūrinę marlę ir įdėkite į sūrio presą. Palaipsniui didinkite preso apkrovą. Pasiekus apie 5 kg apkrovą, palikite sūrį mažiausiai 12 valandų kambario temperatūroje. Sūrį perkelkite į sūrymą (1 L vandens + 180 g druskos) 6 valandoms, o tuomet – į antrą sūrymą (1 L vandens + 70 g druskos) tolesniam laikymui ir laikykite šaldytuve.

 

Sudėtis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktozė.


Tinkamumo vartoti terminas atsižvelgia į galimybę produktą transportuoti iki 7 dienų, esant temperatūrai žemiau 30°C.


Išsamius įvairių rūšių sūrių receptus rasite Sūrių gamybos skaičiuoklėje.

Masė
3.0 g

Przeznaczenie
skirta fetos tipo sūriui

Wydajność
50 L pienui

Aktywność
1 U

Bakterijų kultūros graikiškam sūriui

Bakterijų kultūros graikiškam sūriui ['bakterijų kultūros', ' bakterijos sūrio gamybai', ' graikiškas sūris', ' sūrio gamyba', ' starterinės kultūros', ' starteris sūriui', ' pieno rūgšties fermentacija', ' mišinys sūrio fermentacijai', ' feta sūris']
mėgstamiausi

5,00 €

5,00 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį