Norite mėgautis sveiku jogurtu be saldiklių ir cheminių priedų? Pasigaminkite skanų naminį jogurtą savo virtuvėje! Tam padės idealiai parinktos pieno rūgšties fermentacijos bakterijų kultūros, leidžiančios greitai ir lengvai gaminti jogurtą, taip pat rauginti grietinę! Jų dėka lengvai paruošite tirštą jogurtą, kuris gali būti pagrindas sukurti savo naminį jogurtinį sūrelį. Kadangi šios bakterijos yra termofilinės (atsparios aukštai temperatūrai), su jomis pagaminsite ir plikytus fermentinius sūrelius! Dėl liofilizacijos – specialaus džiovinimo metodo, vieno iš tobuliausių maisto konservavimo būdų – šios kultūros ilgai išlaiko visą savo potencialą. Vienas bakterijų kultūrų pakelis leis Jums paruošti jogurto net iš 25 L pieno! Jų naudojimas – labai paprastas, o naudoti galite tiek su jogurto gaminimo aparatu, tiek ir be jo!
Naudojimo būdas:
Šviežam „tiesiai iš karvės“ pienui rekomenduojama atlikti pasterizaciją apie 65°C temperatūroje 30 minučių. 3 L žemo pasterizavimo arba šviežio pieno pašildykite iki 43-44°C temperatūros. Nedidelį jo kiekį įpilkite į taurelę ir ištirpinkite joje apie 0,3 g jogurto bakterijų. Šią dozę supilkite į šiltą pieną ir viską gerai išmaišykite. Palaukite apie 20 minučių, palaikydami 43-44°C temperatūrą (kad įvyktų pirminė bakterijų aktyvacija). Švarius, nuplikytus indelius pripildykite užraugtu pienu iki 3/4 tūrio ir sandariai uždarykite. Palikite šiltoje vietoje, pvz., prie radiatoriaus, keliolikai valandų (geriausia pernakt). Jei naudojate jogurto gaminimo aparatą, pieną su bakterijomis supilkite į įrenginio indą, nustatykite 45°C temperatūrą ir palikite 6-8 val., kad jogurtas subręstų. Jei po šio laiko jis vis dar per skystas, pailginkite brendimo laiką. Kuo ilgesnis brendimo laikas, tuo intensyvesnis jogurto skonis. Pasibaigus brendimo procesui, jogurtą dėkite į šaldytuvą ir ten laikykite iki vartojimo - daugiausia 3-5 dienas. Optimalus pH tinkamam jogurto bakterijų kultūrų vystymuisi yra 6-7 ribose. Papildomus ingredientus, tokius kaip riešutai, müsli ar vaisiai, dėti į paruoštą jogurtą reikia prieš pat vartojimą.
Sudėtis: Streptococcus thermophilus, laktozė
Tinkamumo vartoti termino laikotarpis atsižvelgia į galimybę produktą transportuoti iki 7 dienų, esant temperatūrai žemesnei nei 30°C.
Grynoji masė: apie 3,0 g
Bakterijų kultūrų masė gali skirtis priklausomai nuo jų aktyvumo.
Pakuotės matmenys: