Idealiai parinktas pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, kuris leidžia savo namuose pasigaminti skanų naminį Gouda tipo sūrį!
Mėgsti sūrius? Svajoji apie lentą su savo rankomis pagamintais gardėsiais? Turime tau puikią žinią! Bakterijų kultūros Gouda sūriui – tai idealiai parinktas pieno rūgšties fermentacijos bakterijų mišinys, kuris leidžia savo namuose pasigaminti skanų naminį Gouda tipo sūrį! Mezo- ir termofilinės bakterijos, skirtos pusiau kietiems ir kietiems sūriams, tinka įvairiems sūriams, įskaitant Goudą – vieną populiariausių mūsų šalyje sūrių, kuris yra puikus pagrindas sveikai mitybai, taip pat be glitimo. Dėl liofilizacijos - specialaus džiovinimo metodo, vieno iš tobuliausių maisto konservavimo būdų, šios kultūros ilgai išsaugo visą savo potencialą. Pakuotės pakanka 40 L pieno! Savo sūriui gali naudoti pieną "tiesiai nuo karvės" arba parduotuvinį - šviežią, mažai pasterizuotą!
Dėmesio!
Tinkamumo terminas numato galimybę produktą transportuoti iki 7 dienų esant temperatūrai žemesnei nei 30°C.
Naudojimo būdas:
Šviežiam pienui "nuo karvės" rekomenduojama atlikti pasterizaciją apie 65°C temperatūroje 30 minučių.
6 L pieno supilk į puodą ir pašildyk iki 33°C temperatūros. Atmatuok apie 0,5 g bakterijų ir ištirpink taurelėje nedideliame kiekyje drungno vandens. Visą mišinį supilk į pieną ir gerai išmaišyk. Palik pridengtą maždaug valandai. Po to - jei naudojai parduotuvinį, mažai pasterizuotą pieną - įdėk apie 1 g miltelinio kalcio chlorido, tuomet pašildyk pieną iki 38°C ir įdėk apie 0,6 g džiovinto reneto, ištirpinto taurelėje drungno vandens. Viską išmaišyk. Išjunk kaitinimą. Po maždaug 50 minučių krešulį supjaustyk 1-2 cm kubeliais ir švelniai pamaišyk. Palik 10-15 minučių, kad pradėtų skirtis išrūgos. Tuomet nupilk apie 20-30% išrūgų, o jų vietoje įpilk 30-35°C temperatūros vandens. Tada, nuolat maišydamas, per 20-30 minučių pakaitink susidarančius sūrio grūdelius iki 40-45°C, kol jie taps pakankamai elastingi ir susiklijuos suspaudus rankoje. Nupilk išrūgas iki grūdelių lygio, tada perkelk juos į sūrio marlę ir dėk į sūrio presą. Taip susiformavusį sūrį palik apie 12 valandų kambario temperatūroje, kas kurį laiką apversdamas ir dar paspausdamas prese. Tada sūrį išimk, perkelk į sūrymą (0,5 L vandens + 0,5 L išrūgų + 180 g druskos) ir palik 8 valandoms. Tuomet išimk sūrį iš sūrymo, dėk ant sūrio kilimėlio ir palik parai išdžiūti kambario temperatūroje, kas kelias valandas jį apversdamas. Sūrį laikyk šaldytuve. Kai ant jo susiformuos žievelė, apsaugok ją danga arba sūrio vašku. Palik sūrį bręsti mažiausiai 4 savaitėms 8-12°C temperatūroje.
Sudėtis: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktozė.
Aktyvumas: 1U
Bakterijų kultūrų masė gali skirtis priklausomai nuo jų aktyvumo.
Pakuotės matmenys: