PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Molinis romėniškas puodas 2,5 L su dangčiu – puiki populiarios, standartinės kekso formos alternatyva. Puodas pagamintas iš natūralios medžiagos - molio. Dėl to kepant patiekalams nereikia papildomų riebalų, jie lengvai virškinami ir išsaugo gerokai daugiau maistinių medžiagų.
Romėniškas puodas – universalus indas, kuriame galima paruošti praktiškai visus patiekalus. Dėl savo formos ypač tinka duonai, taip pat be glitimo, pyragams ir paštetams, įskaitant veganiškus, pvz.: iš avinžirnių ar lęšių.
Jei norite, kad patiekalas ar duona būtų traškūs, kepimo pabaigoje nuimkite indo dangtį.
Šiame puode sėkmingai iškepsite mėsos, žuvies ir daržovių patiekalus. Pailgas romėniškas puodas 2,5 L leidžia lengvai išlaikyti patiekalo formą ir tinkamą drėgmę.
Porėta romėniško puodo struktūra kepimo metu išskiria vandenį, todėl patiekalas orkaitėje kepa ir garuose. Dėl to romėniškame puode ruošiamas patiekalas bus išorėje traškus, o viduje pakankamai drėgnas.
Naudojimas:
- Prieš kiekvieną naudojimą puodą reikia mirkyti vandenyje 10–15 minučių. Puodą merkiame visą, kartu su dangčiu. Tuomet jį reikia įdėti į šaltą orkaitę. Norėdami gauti traškų patiekalą, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite puodo dangtį.
- Prieš kepdami duoną ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą
- Puodo negalima statyti tiesiai ant dujinės liepsnos ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniškas puodas neturi būti veikiamas staigių temperatūros pokyčių.
- Į karštą puodą negalima pilti šaltų skysčių.
- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose yra 200°C.
- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo puodą kelis kartus pamirkykite šiltame vandenyje, tuomet nuplaukite kempine arba minkštu šepetėliu. Stipresnius nešvarumus galima nuvalyti naudojant maistinę sodą. Kartkartėmis puodą verta pavirinti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Puodo plauti indaplovėje negalima.
Po plovimo puodą palikite visiškai išdžiūti ir laikykite atvirą, geriausia – gerai vėdinamoje vietoje.
Išoriniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Vidiniai matmenys:
1. puodas:
2. dangtis:
Komplekto matmenys: