Knyga „Mano hobis: Naminio sūrio gamyba. Patarimai ir receptai” - prieinama lenkų kalba
Naujiena! Puiki knyga visiems sūrių mėgėjams, pristatanti žavų namų sūrininkystės pasaulį. Patarimų knygos autoriai - Jelyo Todorov ir Artur Nowicki povienijo jėgas, kad sukurtų išskirtinį vadovą apie naminių sūrių, taip pat pieno produktų, tokių kaip sviestas, kefyras ar jogurtas, gamybą. Kaip paaiškėja, namų sūrininkystė gali būti įdomus hobis ir mažų virtuvių savininkams, o kai kurių sūrių gamyba išties yra paprasta ir greita. Daugiau ambicijų turintys entuziastai gali pabandyti kurti sūrius, kuriems reikia daugiau laiko ir sudėtingesnių veiksmų, o už tai džiaugtis puikiais, brandžiais sūriais, kurie sužavės tiek namiškius, tiek svečius prie vaišių stalo.
Bulgarų ir lenkų tradicijų derinimas su didžiule abiejų autorių aistra, žiniomis ir praktiniu požiūriu lėmė leidinį, kuriame kiekvienas skanios ir sveikos namų virtuvės mėgėjas ras gausybę naudingų patarimų bei receptų įvairiems sūriams ir giminiškiems pieno produktams.
Kiekvieną pateiktą receptą autoriai išbandė ir kiek įmanoma supaprastino, kad namų sąlygomis galėtų atsirasti gaminiai, sėkmingai prilygstantys profesionaliose sūrinėse gaminamiems vertinamiems produktams.
Kaip rašo patys autoriai - „Sūrininkystė yra ypatinga aistra, kurią abu praktikuojame ir tobuliname. Dėl daugelio bendrų ir individualių sūrininkystės veiklų, iš vienos pusės vykdomų specialisto, turinčio didelę profesinę patirtį šioje srityje, o iš kitos - entuziasto, besispecializuojančio naminių gaminių kūrime, buvo sukurti metodai ir procedūros, leidžiančios ribotoje namų erdvėje pagaminti daugybę skanių sūrių. (…) Keitėmės pastabomis, idėjomis, tikrinome tradicinius receptus ir eksperimentavome, o kiekvienas pavykęs sūris suteikdavo mums naują, gardų paskatinimą tolesniam darbui.”
Knyga perteikia pagrindines sūrininkystės žinias paprastu ir lengvai įsisavinamu būdu – vadovaujantis autoriniu sumanymu, pirmiausia rodo kryptį ir atskleidžia galimybes, kuriomis verta pasinaudoti, ypač jei vertinate savarankiškai paruoštų kulinarinių gaminių privalumus ir norite „iš vidaus” pažinti sūrininkystės paslaptis. Šis unikalus leidinys suteikia hobiistams puikų įrankį DIY veikloms, kartu į namų kulinarijos pasaulį įnešdamas autorinį, įkvepiantį požiūrį į savo sūrių kūrimo meną - tiek klasikinių, plačiai žinomų, tiek labiau „vietinių”, bet vertų platesnio pažinimo. Pieniškų delikatesų kaleidoskopą papildo gardžių „variacijų” sūrių pagrindu receptai, taip pat receptai sviestui, kefyrui, jogurtui… O visa tai pagardinta entuziazmu, kurį galima rasti tik pas tikrus entuziastus ir gurmanus, kuriais yra knygos autoriai.
Į vadovo turinį, be kita ko, įeina šie skyriai:
Nuoširdžiai kviečiame skaityti ir pradėti sūrininkystės kelionę. Knyga taip pat puikiai tinka dovanai!