Natūralios avienos žarnos skirtos įvairių plonų dešrelių, tokių kaip kabanosai ar frankfurteriai, gamybai. Žarnos hermetiškai supakuotos esant druskai kaip konservuojančiai medžiagai.
Pakuotėje yra 15 m žarnų. Vidutiniškai 1 kg mėsos faršo reikia apie 4,6 m žarnos, priklausomai nuo kalibro skirtumų ir gaminamos dešros tipo (žarnos sąnaudoms įtakos turi, pvz., mėsos gabalėlių stambumas, faršo konsistencija).
Žarnų ilgį reikia matuoti jas iš anksto pamerkus vandenyje. Tai vienintelis objektyvus matavimo būdas (po kalibravimo ir prieš sūdymą). Patikimiausias rezultatas negaunamas tempiant žarnas ir pridėjus jas prie matuoklio
Prieš naudojimą žarnas reikia mirkyti apie 3 val. vandenyje, kurio temperatūra apie 30 °C.
Prieš atidarant - galima laikyti aplinkos temperatūroje, sausoje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Labiausiai rekomenduojama laikyti šaldytuve, nes tai prailgina jų tinkamumo vartoti laiką.
Atidarius - rekomenduojama laikymo temperatūra 0 - 14 °C. Nepanaudotas žarnas galite be vargo užšaldyti ir panaudoti kitą kartą.
Sudėtis: avienos žarnos, druska