Fermentacijos indas 30 L dabar ypatingame, išplėstiniame rinkinyje! Dėl papildomų elementų dar lengviau ir patogiau paruošite savo mėgstamus naminius gėrimus. Pasinaudokite šia proga jau šiandien!
Visą rinkinį panaudosite ir naminių raugintų daržovių gamybai.
Fermentacijos indas turi PZH sertifikatą, leidžiantį sąlytį su maisto produktais. Produktas iš polipropileno, be BPA.
Dabar išplėstinis rinkinys: indas, du fermentaciniai kamščiai su dangteliais, išleidimo kranelis ir du nedūžtantys vamzdeliai: šoninis ir horizontalus.
Su šiuo praktišku, pilnu rinkiniu lengvai paruošite savo mėgstamus naminius gėrimus, o prireikus – ir rauginius. 30 L talpos indas pagamintas iš pieno spalvos medžiagos, skirtos sąlyčiui su maistu. Indui būdingas didelis patvarumas, tinkamas elastingumas ir atsparumas spalvos pakitimams, atsirandantiems dėl vaisių taninų.
Vamzdelis leidžia kontroliuojamai išsiskirti anglies dioksidui (CO2) fermentacijos metu ir veiksmingai apsaugo misą nuo oksidacijos, taip pat nuo nepageidaujamų vaisinių muselių, kitų vabzdžių ir bakterijų.
Savarankiška modifikacija šoninės angos pavidalu inde leis jums sumontuoti kampinį vamzdelį ir, pavyzdžiui, vienu metu vykdyti fermentaciją keliuose vienas ant kito sustatytuose induose.
Dėmesio: jei ribotos galimybės kontroliuoti vandens lygį vamzdelyje, jį galite pripildyti mažiau garuojančiu aliejiniu skysčiu.
Pasukamas išleidimo kranelis leis jums visiškai nupilti alų, vyną ar kitas misas nuo nuosėdų. Kranelio vieta netrukdo statyti indą ant įvairių lygių paviršių.
Indo naudojimas:
Kad būtų lengviau atidaryti indą, reikia praverti dangtį, švelniai timptelėjus už rankenėlės, į susidariusią angą įkišti, pvz., šaukštelio kotelį, o tada jį pertraukti aplink indo kraštą. Indų nerekomenduojama valyti šiurkščiomis kempinėlėmis, kad neįbrėžtumėte jų paviršiaus, nes tai galėtų tapti infekcijų židiniu.
DĖMESIO: Indą galima papildomai sandariai užsandarinti, patepus jo kraštus vazelinu arba valgomu aliejumi. Prieš ruošiant misą fermentacijos indą būtina kruopščiai dezinfekuoti kalio metabisulfitu.
Maksimali leistina užpildo temperatūra: 85°C
Indų temperatūra prieš pripildymą turėtų būti: ne mažesnė kaip 5°C
Saugojimas su apsauga nuo UV spinduliuotės
Kad būtų išvengta UV spinduliuotės sukeltų pažeidimų, tušti ar pripildyti indai negali būti laikomi atvirame ore. Jeigu dėl sandėliavimo sąlygų to išvengti neįmanoma, indus ir dangčius reikia laikyti taip, kad jie būtų apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Tai galima užtikrinti, pavyzdžiui, paletes su indais ir dangčiais papildomai uždengus nuo UV spindulių atspariu plastiko tentu.
Tuščių indų laikymas
Kadangi indai ir dangčiai yra jautrūs atmosferos poveikiui, juos reikia laikyti sausoje vietoje ir pastovioje temperatūroje. Tai ne tik saugo nuo drėgmės, bet ir veiksmingai neleidžia kauptis kondensatui, kuris gali pažeisti ypač pakuotes, dekoruotas ofsetine spauda, IML arba skaitmenine aplikacija. Be to, nepaisant antistatinių priemonių naudojimo, negalima atmesti dulkių ar purvo užterštumo, todėl būtina užtikrinti laikymą švarioje patalpoje.