Taurios, universalios mielės visų rūšių vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš agrastų, kriaušių, abrikosų, braškių, javų, gudobelių, obuolių, erškėtuogių, baltų vynuogių, rabarbarų, renklodų slyvų, baltųjų serbentų.
Universalios tai specialiai atrinktas vyno mielių štamas, suspenduotas apsauginiame skystyje. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją labai plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išfermentavimą, ilgalaikę vyno spalvą ir patrauklų buketą. Joms būdingas atsparumas didelėms cukraus ir alkoholio koncentracijoms, todėl gali būti naudojamos vyno restartui - misos "pajudinimui", kai vynas nustoja "dirbti" dar nepasiekęs numatytų savybių.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Skystas mieles reikia iš anksto padauginti, t. y. paruošti mielių inokuliantą – vadinamąją mielių motinėlę. Į 1 L talpos butelį įpilkite 150 ml sulčių arba įdėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir pridėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelį uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsinus supilkite į butelį prieš tai suplaktos mielių pakuotės turinį. Palikite 1-2 paroms 22-26°C temperatūroje, tuomet supilkite į fermentacijos talpą arba balioną su vyno misa (5-25 L).
Dėmesio!
Visais mielių inokulianto paruošimo etapais laikykitės sterilių sąlygų - ypač atkreipkite dėmesį į indo, kuriame dauginsite mieles, švarą.
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki: galiojimo data ir partijos nr. ant suvirinimo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Sudedamosios dalys:
salyklo misa, vanduo, citrinų rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio vandeniliofosfatas (V).
Pakuotės matmenys: