PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Druskomatis – nepakeičiamas prietaisas perdirbime, mėsos gamyboje ir sūrių gamyboje! Jis privalo būti Jūsų virtuvėje! Paprastas prietaisas, sudarytas iš siauro plastikinio matavimo menzūros ir stiklinio plūduro, leis Jums išmatuoti druskos koncentraciją visuose tirpaluose. Druskomatis puikiai pasitarnaus ne tik kontroliuojant sūrių sūrymus, bet ir ruošiant užpilus daržovėms (pvz., agurkams), žuviai bei mėsos sūdymo tirpalus. Naudodami druskomatį, nebeturėsite baimintis per sūrių patiekalų ir konservų! Druskos koncentracijos sūryme matavimas su druskomačiu yra itin paprastas. Tereikia į matavimo menzūrą įpilti tiriamą sūrymą (tiek, kad plūduras galėtų laisvai panerti), o tada nuskaityti rezultatą. Įdėjus areometrą į menzūrą, rezultatą nuskaitome tiesiogiai iš spalvotos, aiškios skalės kaip tirpalo koncentraciją ([g] druskos 1 [L] vandens). Dėmesio! Druskomatis sugraduotas 20°C temperatūroje, todėl tiriamas skystis turėtų būti būtent tokios temperatūros.
Užpilas agurkams
druskos priedas / 1 L vandens: mažai sūdyti 15 - 20 g, rauginti 20 - 30 g
Sūdymo užpilas žuviai
druskos priedas / 1 L vandens žuvies masė sūdymo laikas 30 - 40 g iki 1 kg 8 - 24 h 40 - 50 g iki 2 kg 8 - 24 h 50 - 60 g iki 3 kg 8 - 24 h
Sūdymo užpilas mėsai
druskos priedas / 1 L vandens sūdymo laikas 60 - 100 g 14 dienų 100 - 150 g 7 - 10 dienų
Sūrymas sūriui
druskos priedas / 1 L vandens sūrio rūšis iki 1 kg masės sūdymo laikas 130 - 150 g: baltasis su žolelėmis 8 h 90 - 120 g; Korycino tipo 4 h 130 - 170 g; feta tipo 2 - 5 dienos.
Gaminio matmenys:
- druskomatis:
aukštis 20,5 cm
∅ 1,8 cm
- mėgintuvėlis:
aukštis 24,5
∅ išor. 2,2 cm
∅ vid. 1,9 cm.