Vyno areometras su termometru nesudužtančiame mėgintuvėlyje

SIMBOLIS: 405562
EAN: 5908277716899

2,25 €

1,80 €

Pridėti į krepšelį

Žemiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 1,80 €

1,80 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 405562
EAN: 5908277716899


APRAŠYMAS

Cukraus matavimui ir potencialaus alkoholio kiekio nustatymui -areometras, naudingas vyno misai ir alaus misai, diapazonas:nuo 0 iki 30°Blg.Nedužtantis, patogus matuojamasis cilindras -iš plastiko pagamintas cilindriukas skysčiui turi patogų plokščią dugną ir niekada nesuduž, kas yra pranašumas prie... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

  • Cukraus matavimui ir potencialaus alkoholio kiekio nustatymui - areometras, naudingas vyno misai ir alaus misai, diapazonas: nuo 0 iki 30°Blg.
  • Nedužtantis, patogus matuojamasis cilindras - iš plastiko pagamintas cilindriukas skysčiui turi patogų plokščią dugną ir niekada nesuduž, kas yra pranašumas prieš stiklinius analogus.
  • Rekomenduojamų koncentracijų ribos pažymėtos spalvomis - areometro skalėje spalvomis pažymėtos cukraus koncentracijos ribos, tinkamos atitinkamam vyno ir alaus fermentacijos etapui.
  • Matuojamasis cilindras su uždarymu - cilindrui pridėtas kamštis, kuris neleis areometrui išslysti pernešant ar laikant.
  • Lengvas matavimas - prietaisas itin paprastas naudoti. Matuojama tiesiogiai, rezultatą nuskaitant pagal abi skales.
  • Termometras areometro viduje - dėl praktiškai tiesioginio kontakto su areometro sienele (kapiliaro galas) matuoja skysčio temperatūrą be iškraipymų.

Vyno areometras su termometru – būtinas prietaisas greitam ir tiksliam nustatyti, kiek cukraus yra vyno misoje arba alaus misoje. Vyno areometras yra sugraduotas Balingo laipsniais (°Blg) – 1°Blg apytikriai atitinka 10 g cukraus 1 l sulčių (misos). Dvi skalės leidžia suplanuoti ir būsimo vyno stiprumą. 

Matuojamasis cilindras, kuriame atliekamas matavimas, pagamintas iš plastiko, todėl, priešingai nei stikliniai atitikmenys, yra nedužtamas.

 Patogumui, skalėje skirtingomis spalvomis pažymėtos rekomenduojamos pradinės ir galutinės cukraus koncentracijos ribos misoje bei alaus misoje – todėl nereikia papildomų skaičiavimų ar lentelių:

- bordo sritis (22 - 25°Blg) - pradinis lygis, desertinis (saldus) vynas

- geltona sritis (15 - 22°Blg) - pradinis lygis, stalo vynas (sausas)

- gintarinė sritis (9 - 11°Blg) - pradinis lygis, alus

- žalia sritis (0 - 2°Blg) - galutinė koncentracija, alus

- raudona sritis (-2 - 0°Blg) - galutinė koncentracija, vynas


Areometro naudojimas yra itin paprastas. Tereikia įdėti areometrą į cilindrą ir pripildyti jį tiek skysčiu, kad plūdė laisvai plūduriuotų. Rezultatą nuskaitykite iš skalės pagal viršutinį meniską.

Kadangi prietaisai sugraduoti 20°C temperatūrai, rekomenduojama matuoti tokioje pačioje temperatūroje, ką palengvina areometre įmontuotas termometras. Kadangi skystis, veikiamas temperatūros, keičia savo koncentraciją (molekulės plečiasi ir traukiasi), matavimas prie 20°C bus tiksliausias ir patikimiausias.

Cukraus kiekio matavimas:

Matavimui į cilindrą įstatykite areometrą ir įpilkite skysčio, neturinčio kietųjų dalelių ir dujų burbuliukų. Skysčio kiekis turi būti toks, kad cilindro viduje esanti plūdė laisvai plūduriuotų ir neliestų indo sienelių.

Cukraus koncentracijos vertę rodo viršutinis nuskaitymas. Žr. instrukciją.

Po matavimo skystį išpilkite, nevartokite.

Vyno stiprumo planavimas:

1°Blg apytikriai atitinka 10 g cukraus 1 l misos. Papildomas 1 kg cukraus padidina misos tūrį 0,6 l. Prieš pradedant fermentaciją cukraus koncentracija misoje neturėtų viršyti 22°Blg. Tarkime, skalės rodmuo yra 16°Blg – iš tokios cukraus koncentracijos misos gaunamas apie 7,3% stiprumo vynas. Norint gauti 13% alkoholio vyną, misoje turi būti 260 gramų cukraus litre. Reikalingas priedas bus 260 - 160 = 100 g/l. Kad neviršytumėte cukraus koncentracijos misoje virš 22°Blg, reikiamą cukraus kiekį reikia dėti trimis lygiomis porcijomis: pirmą – prieš pradedant fermentaciją, antrą ir trečią – pvz., 7-ą ir 12-ą fermentacijos dieną.

Alaus misos matavimas : 

Cukraus kiekio matavimas alaus misoje atliekamas analogiškai kaip vyno misoje.

Į rinkinį įeina:

- plastikinis matuojamasis cilindras

- cilindro kamštis

- areometras su termometru

Diapazonas: nuo 0 iki 30°Blg

Ilgis
2.2 cm

Plotis
2.2 cm

Aukštis
25.4 cm

Masė
60.0 g

Vyno areometras su termometru nesudužtančiame mėgintuvėlyje

Vyno areometras su termometru nesudužtančiame mėgintuvėlyje ['sacharometras', ' vynui', ' alui', ' prietaisas cukraus koncentracijai matuoti', ' Balino areometras', ' areometras', ' potencialus alkoholio kiekis', '']
mėgstamiausi

2,25 €

1,80 €

1,80 EUR/vnt.

Žemiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 1,80 €

Pridėti į krepšelį