Dobrana do szynki - Prieskonių ir žolelių mišinys – tai kruopščiai parinkta kompozicija, suteikianti naminiam kumpiui išskirtinį paprikos skonį ir aromatą.
Svajojate apie sūryme sūdytą, aromatingą, švelnią ir nepaprasto skonio mėsą? Norite sugrįžti į laikus, kai patiekalai nebuvo pilni chemijos ir dirbtinių priedų? Yra būdas! Su mūsų prieskonių ir žolelių mišiniu lengvai paruošite skanius, ryškaus paprikos aromato, burnoje tirpstančius mėsos patiekalus tik iš natūralių ingredientų! Dobrana do szynki – tai specialiai atrinktų, natūralių prieskonių ir žolelių mišinys be druskos, konservantų ir skonio stipriklių. Mišinį sudaro: paprika, juodieji pipirai, kadagys, muskato riešutas, kvapieji pipirai, čiobreliai, mairūnas ir česnakas – rinkdamiesi mūsų produktą, gaunate saugaus ir sveiko maisto garantiją! Vienos 30 g pakuotės pakanka net 2,5 kg mėsos pekeluoti! Produkto universalumas leidžia šį mišinį naudoti ruošiant tiek mėgstamus kiaulienos patiekalus, tiek žvėrienos, avienos ar veršienos. Po pekeliavimo su šiuo mišiniu mėsa įgaus ypatingų skonio ir kvapo savybių – ji bus puikaus skonio tiek parūkyta, tiek iškepta, tiek ir apvirta. Nustebinkite artimuosius nuostabiai pateiktais mėsos patiekalais!
Naudojimo būdas:
Ingredientai 2,5 kg kumpio:
Receptas:
Prieskonių ir žolelių mišinį užpilkite 0,5 L vandens, užvirkite ir atvėsinkite. Paruoškite sūrymą iš 1,5 L vandens, pekelinės druskos ir cukraus. Kumpius sudėkite į pekelavimo indą ir suleiskite injekcijomis sūrymo maždaug po 60 ml 1 kg. Tuomet prie likusio sūrymo įpilkite atvėsintą vandenį su prieskonių ir žolelių mišiniu, gerai išmaišykite ir užpilkite mėsą taip, kad ji būtų visiškai panardinta. Iš viršaus geriausia prispausti (pvz., prispaudimo akmeniu), kad neiškiltų iš sūrymo, Pekeluokite 10-14 dienų šaldytuve. Po pekeliavimo išimkite kumpius iš sūrymo, užmaukite juos į mėsos gaminių tinklus ir pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje apdžiūti. Taip paruoštus kumpius rūkykite 50-60°C temperatūroje 3-4 valandas (iki auksinės spalvos). Rūkimui naudokite drožles, pvz., alksnio-buko. Po rūkymo kumpius apvirkite vandenyje 75-80°C temperatūroje, kol mėsos viduje pasieksite 68°C.
Sudedamosios dalys: prieskoniai 70% (saldžioji paprika grūdėta, granuliuotas česnakas, maltas kadagys, čiobrelių lapai, malta aitrioji paprika), malti juodieji pipirai, malti muskato riešutai, kvapieji pipirai, žolelės 16,7% (čiobreliai, mairūnas). Produkte gali būti sezamo sėklų, saliero, garstyčių, glitimo, sieros dioksido, žemės riešutų ir sojų.
Išbandykite taip pat mūsų mėsos gaminių skaičiuoklę.
Grynoji masė: 30 g
Dėmesio!
Nėra druskos, cukraus, konservantų ir natrio glutamato.
Laikyti sausoje vietoje, neeksponuoti tiesioginiams UV spinduliams.
Gamybos patalpose naudojami alergenai: garstyčios, salieras, soja, sezamas, glitimas, riešutai.
Pakuotės matmenys: