... nes naminis yra geriau!
Peklosól - pekla paprastajai dešrai, t. y. salietra su žolelių ir prieskonių mišiniu, idealiai tiks virtoms ir rūkytoms dešroms ruošti. Dėl pekelavimo mėsa išlaikys patrauklią spalvą ir bus mikrobiologiškai stabili. Mišinyje esantys žolelės ir prieskoniai suteiks puikų skonį ir išskirtinį aromatą.
Paprastosios dešros receptas
Paruoškite:
Sprandinę, mentę ir nugarinę sumalkite mėsmale su 12 mm sieteliu. Šoninę ir lašinius sumalkite mėsmale su 8 mm sieteliu. Jautieną permalkite du kartus per smulkiausią sietelį. Į jautieną įpilkite 100 ml šalto vandens ir minkykite, kol pasirodys baltas klijukas. Tada visų rūšių mėsą sujunkite, įberkite 1 pakuotę peklos mišinio ir gerai išminkykite. Padėkite į šaldytuvą 24 val. Likus 20 minučių iki mėsos išėmimo iš šaldytuvo, paruoškite kiaulienos žarnas. Kruopščiai jas nuplaukite ir palikite drungname vandenyje. Išimkite mėsą ir dar trumpai minkykite, tuomet paragaukite ir, jei reikia, paskaninkite. Naudodamiesi dešrų kimštuvu, pripildykite žarnas (pakankamai standžiai, bet leidžiant susukti dešrelių segmentus ir juos suformuoti). Dešrą palikite apdžiūti apie 1–2 val. kambario temperatūroje. Geriausia pakabinus, pvz., ant dešrų stovo. Po apdžiovinimo perkelkite dešrą į rūkyklą ir rūkykite 50-60°C temperatūroje apie 1,5 val. (iki auksinės spalvos). Po šio laiko apvirkite dešrą 75°C temperatūros vandenyje apie 15 minučių (nupjaukite gabalėlį ir patikrinkite, ar gaminys apvirtas).
Daugiau receptų rasite: www.browin.pl/przepisnik
Sudedamosios dalys:
nejoduota druska, žolelių ir prieskonių mišinys (granuliuotas česnakas, juodieji pipirai, mairūnas, muskato riešutas, aštrioji raudonoji paprika), kalio nitratas.
Dėmesio!
Laikyti sausoje, vėsioje ir nuo šviesos apsaugotoje vietoje.
Produkte gali būti nedidelių kiekių garstyčių, salierų, sojų, sezamo, glitimo, riešutų.
Geriausia sunaudoti iki pabaigos: tinkamumo laikas ir partijos Nr. ant pakuotės.
Pakuotės matmenys:
ilgis 12 cm
plotis apie 0,5 cm
aukštis 16 cm.