Kalio salietra mėsos peklinimui, 20 g

SIMBOLIS: 410010
EAN: 5904816914948

1,21 €

Pridėti į krepšelį

60,50 EUR/kg

SIMBOLIS: 410010
EAN: 5904816914948


APRAŠYMAS

Ar ruošiate naminius mėsos gaminius? Jų skonį, išvaizdą ir ilgaamžiškumą užtikrinsite naudodami kalio salietrą.Naudinga gaminant namų gaminius - salietra kartu su valgoma druska yra pagrindinis priedas mėsos peklinimui.Formuoja mėsos skonį ir aromatą -peklinimas teigiamai veikia, suteikia specifinį ... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Ar ruošiate naminius mėsos gaminius? Jų skonį, išvaizdą ir ilgaamžiškumą užtikrinsite naudodami kalio salietrą.


  • Naudinga gaminant namų gaminius - salietra kartu su valgoma druska yra pagrindinis priedas mėsos peklinimui.
  • Formuoja mėsos skonį ir aromatą - peklinimas teigiamai veikia, suteikia specifinį skonį ir kvapą.
  • Išlaiko rausvą mėsos spalvą - padeda geriau išsaugoti taisyklingą mėsos spalvą.
  • Ilgesnis naminių gaminių galiojimas - salietra turi konservuojamąjį poveikį - todėl ilgiau galėsite džiaugtis mėgstamų mėsos gaminių ir patiekalų skoniu!
  • Saugus ir sveikas konservavimas - stiprus salietros bakteriostatinis poveikis padeda apsaugoti naminius gaminius nuo bakterijų dauginimosi, ypač Clostridium botulinum, t. y. botulizmo toksiną gaminančių bakterijų.


Kalio salietra - skirta bet kokios rūšies mėsos peklinimui. Kalio salietra yra kalio nitratas (KNO₃) - bespalvė, kristalinė druska (E 252), naudojama tradiciniais mėsos peklinimo metodais. Kalio salietra kartu su valgoma druska yra vienas svarbiausių priedų, naudojamų peklinant mėsą, užtikrinantis ne tik ilgesnį išsilaikymą, bet ir rausvos mėsos spalvos išlikimą. Kaip tai įmanoma?

Pirmojo peklinimo etapo metu (tuoj po salietros, valgomosios druskos ir prieskonių įdėjimo, iš salietros susidarantys nitrato jonai, veikiami natūralių mėsoje esančių fermentų, yra redukuojami iki nitritų (kurių kiekis ne didesnis nei mioglobino kiekis).

Antrajame etape nitrito jonai reaguoja su mioglobinu, baltymu, atsakingu už rausvą (bet netvarią) mėsos spalvą. Reakcijos produktas yra nitrozomioglobinas, pasižymintis pastovia, rausva spalva.


Kalio salietra - kodėl verta?

Kalio salietros naudojimas ruošiant naminius mėsos gaminius garantuoja:

  • rausvos mėsos spalvos išlaikymą (vien tik valgomoji druska natūralų mėsos pigmentą pakeičia į rusvai pilką)
  • puikaus mėsos skonio pabrėžimą
  • stiprų bakteriostatinį poveikį - ypač botulizmo toksiną gaminančioms bakterijoms
  • ilgesnį šviežumą - salietra peklintai mėsai nebūdinga gleivingo apnašo susidarymo tendencija (ne "sugleivėja")


Brandintos nugarinės išpjovos - receptas 1 kg

Sūrymo ingredientai:

  • 1 l šalto vandens
  • 0,2 g bakterijų kultūrų brandinamoms dešroms
  • 1,5 g kalio salietros
  • 4 g cukraus
  • 90 g druskos


Paruošimas:

Nuvalykite išpjovas, sudėkite jas į sūrymą ir palikite 24 valandoms kambario temperatūroje. Tuomet perkelkite į šaldytuvą 5 dienoms. Išimkite, nusausinkite ir apibarstykite žolelių mišiniu (meškinis česnakas, rūkytoji paprika, mairūnas, čiobreliai). Džiovinkite kambario temperatūroje 2-3 dienas. Jei norite, rūkykite šaltu dūmu 8 valandas, o tada brandinkite žemesnėje nei 20°C temperatūroje 4 dienas. Kai išpjovos neteks apie 30% svorio, vakuumuokite ir palikite mažiausiai mėnesiui.


Sudėtis: kalio nitratas, antigumbėjimo medžiaga: magnio hidroksikarbonatas.


Dėmesio!

  • Laikyti sausoje vietoje.
  • Produktas netinka tiesioginiam vartojimui.
  • Geriausia suvartoti iki: tinkamumo data ir partijos nr. ant pakuotės.


Pakuotės matmenys:

  • ilgis 7,5 cm
  • plotis apie 0,5 cm
  • aukštis 10,8 cm

Masė
20.0 g

Zastosowanie
universalus mėsai

Z solą
ne

Kalio salietra mėsos peklinimui, 20 g

Kalio salietra mėsos peklinimui, 20 g ['peklinimas', ' mėsos konservavimas', ' jautienai', ' kiaulienai', ' veršienai', ' mėsos galiojimo pratęsimas', ' kumpio peklinimui']
mėgstamiausi

1,21 €

60,50 EUR/kg

Pridėti į krepšelį