Pekelinė druska 720 g

SIMBOLIS: 410024
EAN: 5904816004267

2,55 €

Pridėti į krepšelį

3,54 EUR/kg

SIMBOLIS: 410024
EAN: 5904816004267


APRAŠYMAS

Naminiai mėsos gaminiai yra ypač skanūs ir dažniausiai nuo stalo dingsta akimirksniu. Kuriant naujus receptus ir skonio kompozicijas nereikėtų pamiršti ir tinkamo mėsos gaminių konservavimo būdo pasirinkimo. Taip galėsime jais džiaugtis ilgiau ir užtikrinsime, kadjų vartojimas būtų saugus sveikatai.... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Naminiai mėsos gaminiai yra ypač skanūs ir dažniausiai nuo stalo dingsta akimirksniu. Kuriant naujus receptus ir skonio kompozicijas nereikėtų pamiršti ir tinkamo mėsos gaminių konservavimo būdo pasirinkimo. Taip galėsime jais džiaugtis ilgiau ir užtikrinsime, kad jų vartojimas būtų saugus sveikatai. Viena iš tokių veiksmingų konservavimo metodų yra pekelinės druskos naudojimas. Kokie didžiausi jos naudojimo privalumai


  • Užtikrina mikrobiologinį saugumą - apsaugos Jūsų gaminius nuo nepageidaujamų mikroorganizmų dauginimosi, daugiausia Clostridium botulinum – botulizmo bakterijos.
  • Išryškina natūralią mėsos gaminių spalvą - lengvai ir veiksmingai apsaugosite savo gaminius nuo natūralios ir apetitą keliančios rausvai raudonos spalvos praradimo.
  • Tinka sausam ir drėgnam pekelinimui - galėsite pasirinkti Jums patogiausią mėsos konservavimo būdą.
  • Paprasta naudoti - ant pakuotės rasite trumpą ir aiškią naudojimo instrukciją. 
  • Saugi sveikatai - produktas atitinka visus saugos standartus. 

 

Kas yra pekelinė druska, dar vadinama pekeline ar peklinimo druska? Tai ne kas kita, kaip nejoduotos rafinuotos valgomosios druskos ir natrio nitrito mišinys. Pekelinė druska apsaugo mėsą nuo natūralios rausvai raudonos spalvos praradimo, o svarbiausia – saugo gaminius nuo nepageidaujamų mikroorganizmų dauginimosi, daugiausia botulizmo bakterijų. Ji taip pat paspartina nitritų virtimą azoto monoksidu, pagerindama mėsos gaminių spalvą. Taip pat yra puikus stabilizatorius. Pekelinės druskos naudojimas leis Jums toliau apdoroti mėsą, pvz., rūkymo, džiovinimo ir brandinimo procesuose.

 

Didesnis pekelinės druskos kiekis suteikia galimybę ilgiau ar didesniais kiekiais paruošti skanios mėsos ir mėsos gaminių – nereikės pirkti papildomos pakuotės. 

 

Naudojimas ruošiant 1 kg mėsos:

 

Pekelinimas šlapiuoju būdu: į 1 L šalto vandens įberkite 58-65 g pekelinės druskos, įdėkite 4 g cukraus ir, jei norite, mėgstamų prieskonių. Mėsą pekelkite pekelėje 7-14 dienų, šaldytuve.

Pekelinimas sausu būdu mėsos gabalams: mėsą įtrinkite 18-25 g pekelinės druskos ir, jei norite, mėgstamais prieskoniais. Pekelkite šaldytuve 3-7 dienas, atsižvelgdami į tai, kad geriausius rezultatus duoda taisyklė: 1 cm mėsos storio = 1 pekelinimo diena.

Sausas pekelinimas mėsai dešroms: į 1 kg maltos mėsos įdėkite 13-17 g pekelinės druskos ir mėgstamų prieskonių. Paruoštą mišinį palikite 1 dienai šaldytuve.

 

Sudėtis: nejoduota druska, antigrumstėjimo medžiaga: E536, natrio nitritas (0,6%).


Masė
0.72 kg

Rodzaj
Be žolelių

Zastosowanie
universalus mėsai

Pekelinė druska 720 g

Pekelinė druska 720 g ['pekelinė druska', ' pekelas', ' pekelinė druska', ' pekelas mėsai', ' pekelinė druska mėsai', ' mėsos konservavimas', ' mėsos konservavimas', ' mėsos gaminių konservavimas', ' pekelavimui', ' pekelavimo sūrymas', ' pekelavimas']
mėgstamiausi

2,55 €

3,54 EUR/kg

Pridėti į krepšelį