Pekelinė druska Vit-C - 400 g

SIMBOLIS: 410020
EAN: 5904816004106

1,48 €

Pridėti į krepšelį

3,70 EUR/kg

SIMBOLIS: 410020
EAN: 5904816004106


APRAŠYMAS

Naminiai mėsos gaminiai yra ypatingai skanūs ir dažniausiai nuo stalo dingsta akimirksniu. Kuriant naujus receptus ir skonio derinius, nereikėtų pamiršti ir tinkamo mėsos gaminių konservavimo būdo, nes būtent jo dėka galime jais džiaugtis ilgiau ir vartoti juos sveikatai saugiu būdu. Vienas iš tokių... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Naminiai mėsos gaminiai yra ypatingai skanūs ir dažniausiai nuo stalo dingsta akimirksniu. Kuriant naujus receptus ir skonio derinius, nereikėtų pamiršti ir tinkamo mėsos gaminių konservavimo būdo, nes būtent jo dėka galime jais džiaugtis ilgiau ir vartoti juos sveikatai saugiu būdu. Vienas iš tokių veiksmingų konservavimo metodų – pekelinės druskos naudojimas. Kokie didžiausi jos naudojimo privalumai?


  • Užtikrina mikrobiologinį saugumą - apsaugos Jūsų gaminius nuo nepageidaujamų mikroorganizmų vystymosi, ypač Clostridium botulinum – botulizmo bakterijų.
  • Išryškina natūralią mėsos gaminių spalvą - lengvai ir veiksmingai apsaugosite savo gaminius nuo natūralios raudonai rožinės spalvos praradimo.
  • Tinka sausajam ir šlapiąjam pekelavimui - patys pasirinksite Jums patogiausią mėsos konservavimo būdą.
  • Paprasta naudoti - ant pakuotės rasite trumpą ir aiškią naudojimo instrukciją. 
  • Saugi sveikatai - produktas atitinka visus saugos reikalavimus. 

 

Kas yra pekelinė druska, dar vadinama pekeline arba kietinimo druska? Tai ne kas kita, kaip neioduotos rafinuotos valgomosios druskos ir natrio nitrito (nitrito) mišinys, mūsų produkte praturtintas natrio askorbatu (vitaminu C). Pekelinė druska apsaugo mėsą nuo natūralios raudonai rožinės spalvos praradimo, o svarbiausia – saugo gaminius nuo nepageidaujamų mikroorganizmų, ypač botulizmo bakterijų, dauginimosi. Antioksidanto priedas sumažina likutinio nitrito kiekį, taip veiksmingai mažindamas nitrozaminų susidarymą. Jis pagreitina nitritų virtimą azoto oksidu, pagerindamas mėsos gaminių spalvą. Taip pat yra puikus stabilizatorius. Pekelinės druskos naudojimas leis Jums toliau apdoroti mėsą, pvz., rūkyti, džiovinti ir brandinti.

 

Naudojimas ruošiant 1 kg mėsos:


Pekelavimas šlapiuoju būdu: į 1 L šalto vandens įberkite 58–65 g pekelinės druskos, įdėkite 4 g cukraus ir, jei norite, mėgstamų prieskonių. Mėsą laikykite sūryme 7–14 dienų šaldytuve.

Pekelavimas sausuoju būdu mėsos gabalams: mėsą įtrinkite 18–25 g pekelinės druskos ir, jei norite, mėgstamais prieskoniais. Pekeluokite šaldytuve 3–7 dienas (mėsos storis 1 cm – 1 pekelavimo diena).

Pekelavimas sausuoju būdu mėsai dešroms: į 1 kg maltos mėsos įdėkite 13–17 g pekelinės druskos ir mėgstamų prieskonių. Paruoštą mišinį palaikykite 1 dieną šaldytuve.

 

Sudėtis: neioduota druska, kekėjimą stabdanti medžiaga: E536, natrio nitritas, antioksidantas: natrio askorbatas (0,3%)

Masė
0.4 kg

Rodzaj
Be žolelių

Zastosowanie
universalus mėsai

Pekelinė druska Vit-C - 400 g

Pekelinė druska Vit-C - 400 g ['pekelinė druska', ' pekelas', ' pekelinė druska', ' pekelas mėsai', ' pekelinė druska mėsai', ' mėsos konservavimas', ' mėsos konservavimas', ' mėsos gaminių konservavimas', ' pekelavimui', ' pekelavimo sūrymas', ' vitaminas C', ' natrio askorbatas']
mėgstamiausi

1,48 €

3,70 EUR/kg

Pridėti į krepšelį