Džiovintas pektoenzimas – tai enziminis preparatas, palengvinantis sulčių išgavimą iš vaisių. Pektoenzimo pridėjimas atlaisvina vaisių struktūrą, o vėlesniais etapais užtikrina geresnį skysčio skaidrėjimą. Šio produkto privalumas tas, kad jis, laikomas kambario temperatūroje, visą tinkamumo vartoti laikotarpį išlaiko pastovų aktyvumą.
Svarbios savybės:
• Svoris 6 g
• Skirta 10-20 kg vaisių
• Lengvesnis sulčių spaudimas ir vyno skaidrinimas
Naudojimo būdas:
Susmulkintus vaisius užpilkite nedideliu vandens kiekiu (1-2 L 10 kg vaisių) 40°C uogoms ir 80°C obuoliams, kriaušėms, slyvoms, cidonijoms. Pektoenzimą ištirpinkite 100 ml kambario temperatūros vandens. Kai vaisių masės temperatūra nukris iki 40°C, įpilkite ištirpintą preparatą. Viską gerai išmaišykite ir palikite, uždengę, šiltoje vietoje 9-15 val. Po šio laiko išspauskite sultis.
Sudedamosios dalys:
sacharozė, pektinazė 33,3% (maltodekstrinas, poligalakturonazė, vanduo, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: natrio citratas, citrinos rūgštis).
Matmenys:
Toliau pateikti matmenys taikomi pakuotei.