Ieškote būdo pasigaminti skanių džemų ar konfitūrų, taip pat ir su mažesniu cukraus kiekiu?
Turime jums idealų sprendimą - mūsų pektiną džemams! Tai veiksminga, natūrali priemonė džemams, konfitūrams ir želė tirštinti bei želinti.
Šis pektinas yra natūralios kilmės junginys (apibūdinimas „amidinta“ susijęs su jo gamybos technologija). Šis pektinas gaunamas iš citrusinių vaisių, tokių kaip apelsinai, citrinos ar laimai.
Su mūsų pektinu džemams lengviau pasirūpinsite savo ir savo šeimos sveikata!
Pasirinkite pektiną su privalumų paketu:
Įsitikinkite, kaip lengva paruošti vaisių konservus su idealia konsistencija – ir, jei norite, taip pat su mažesniu cukraus kiekiu!
Grynasis kiekis: 20 g
Sumažinto cukraus kiekio džemo receptas, iš 2 kg vaisių:
Vaisius nuplaukite, tada sudėkite į puodą ir lėtai užvirkite. Sumaišykite 0,4 kg cukraus* su vienos pakuotės pektino džemams turiniu, tuomet šį mišinį suberkite į karštus vaisius. Nuolat maišydami užvirinkite. Susidariusias putas galite nugraibyti arba sumažinti, įdėję pusę arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus. Karštą džemą supilkite į švarius, karštu vandeniu nuplikytus stiklainius, apverskite dangteliais žemyn arba pasterizuokite 25 minutes.
* Jei mėgstate saldesnius džemus, įdėkite daugiau cukraus. Džemą galite virti ir be cukraus, pasaldinti ksilitoliu arba eritritoliu.
Galutinį želavimo rezultatą pamatysite tik po maždaug 24 valandų, todėl norėdami patikrinti džemo konsistenciją virimo metu galite atlikti „šalto lėkštutės“ testą, t. y. ant stipriai atšaldytos lėkštutės (iš anksto keliolika minučių palaikytos šaldiklyje) uždėkite apie 1 arbatinį šaukštelį džemo ir palikite atvėsti arba įdėkite į šaldytuvą 2 minutėms.
Skanaus!