Mėgstate namuose gaminti sūrius? Norite pagaminti savo pirmąjį sūrį? Šis renetas užtikrins didelę išeigą ir paprastą naudojimą! Natūralus skystas renetas, išgautas iš veršelių šliužo fermentų chimozino ir pepsino, – tai naminių sūrių švarios sudėties, švelnaus skonio ir puikaus aromato garantija! Kartą pasigaminę jį namuose – į parduotuvėse esančius sūrius daugiau nebenorėsite žiūrėti! Naudodami šį produktą namuose pagaminsite tiek šviežius, tiek brandintus sūrius iš šviežio karvės (taip pat mažai pasterizuoto iki 74 °C), ožkos ir avies pieno. Paprastas reneto naudojimas – jį dozuoti itin lengva, nesveriant – padarys namų sūrininkystę vaikiškai paprastą! 50 ml talpos buteliuke parduodamo reneto pakanka apie 105 L pieno, priklausomai nuo gaminamo sūrio rūšies. Jo aktyvumas 1: 10 000 U leis panaudoti vos apie 10 lašų 1 L pieno!
Dėmesio!
Optimali pieno pH, kad renetas veiktų tinkamai, yra 6–7. Prieš naudojant renetą būtina pridėti kalcio chlorido! Produktą laikyti sandariai uždarytą 4–8 °C temperatūroje.
Tinkamumo vartoti terminas atsižvelgia į galimybę produktą transportuoti iki 7 dienų, kai temperatūra žemesnė nei 30 °C.
Naudojimo būdas:
Prieš dozuodami renetą įpilkite kalcio chlorido (CaCl2) apie 1–10 g/10 L pieno, priklausomai nuo gaminamo sūrio rūšies. Kalcio chloridas praturtina pieną, padidina sūrio išeigą ir palengvina reneto veikimą.
Aktyvumas: 1:10 000 U
Produkto išeiga: apie 105 L pieno.
Sudėtis: natūralus veršelių šliužo fermentas (renetas), konservantas (druska, natrio benzoatas).
Pakuotės matmenys: