7,52 €
7,15 €
Žemiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 7,15 €
7,15 EUR/vnt.
Molinė romėniška forma – puiki alternatyva populiariai keksinei. Forma pagaminta iš natūralios medžiagos - molio. Dėl to kepimo metu patiekalai išsaugo gerokai daugiau maistingųjų medžiagų. Praktiška forma ir optimali talpa leis paruošti mėgstamą paštetą ar duoną, kuri bus traški išorėje ir tinkamai drėgna viduje.
Romėniška forma pagaminta iš specialiai degto molio. Ji turi porėtą struktūrą, į kurią mirkymo metu (būtino prieš naudojimą) įsigeria vanduo. Kepant poros išskiria vandenį garų pavidalu, todėl patiekalas orkaitėje kepa ir garuose. Dėl to romėniškoje formoje paruoštas patiekalas bus traškus išorėje ir tinkamai drėgnas viduje. Nereikia dėti riebalų, todėl patiekalai išlaiko natūralų aromatą, yra lengvai virškinami ir sveiki. Kepimas vandens garų aplinkoje leidžia išsaugoti daugiau vitaminų ir mikroelementų. Romėniška forma ypač tinka paštetams, apkepams, lazanijai, pyragams ir pailgiems duonos kepalams.
Romėniška forma puikiai palengvins veganiškų ir vegetariškų patiekalų ruošimą. Lęšių ar avinžirnių paštetui reikalingos tinkamos kepimo sąlygos, kad vidus išliktų drėgnas ir kartu būtų išlaikyta forma. Forma taip pat puikiai tinka ruošiant begliutenę duoną.
Naudojimo būdas:
- Prieš kiekvieną naudojimą formą pamirkykite vandenyje 10-15 minučių, visiškai ją panardindami. Tuomet dėkite į šaltą orkaitę. Priklausomai nuo recepto reikalavimų, formą kaitiname tuščią arba iškart su įdaru. Iškepus patiekalą, galite jį išimti, kai dar karštas (pvz., duoną), arba palikti atvėsti, kol ingredientai gerai susijungs (pvz., kai ruošiate paštetą). Formos naudojimo būdą derinkite prie recepto.
- Prieš kepant duoną patepkite formą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais – tai palengvins iškepusio kepalo išėmimą.
Atminkite:
- Formos negalima statyti tiesiai ant dujinės liepsnos ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniškos formos negalima staigiai kaitinti ar vėsinti.
- Į karštą indą nepilkite šaltų skysčių.
- Rekomenduojama didžiausia kepimo temperatūra romėniškoje formoje to 200°C.
- Forma skirta naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo formą kelis kartus pamirkykite šiltame vandenyje, tuomet nuplaukite kempinėle arba minkštu šepetėliu. Sunkesnius nešvarumus galima pašalinti naudojant geriamosios sodos. Kartkartėmis formą verta išvirinti vandenyje su actu, kad neutralizuotumėte kvapus. Formos negalima plauti indaplovėje.
Nuplovus forma turi visiškai išdžiūti - rekomenduojama ją laikyti vėdinamoje vietoje.
Išoriniai matmenys:
Vidiniai matmenys: