17,08 €
15,34 €
Žemiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 15,34 €
15,34 EUR/vnt.
Šis indas pasižymi emaliuotu vidumi ir neglazūruotu dangčiu. Jis idealiai sujungia romėniškų puodų iš natūralaus molio ir tipinių dengtų indų privalumus. Šiame puode paruošite skanią mėsą, daržoves, pyragus, duoną ir daugybę kitų patiekalų. Puikiai tinka ir duonos gaminiams laikyti.
Romėniškas puodas su emaliuotu vidumi ir neglazūruotu dangčiu – tai indas, jungiantis iš natūralaus molio pagaminto puodo ir dengtų indų – emaliuotų ar kitaip glazūruotų – privalumus. Šiame inde paruošite skanią mėsą, daržoves, pyragus, duoną ir daugybę kitų patiekalų. Puikiai tinka ir duonos gaminiams laikyti.
Kepant jame naudokite riebalus arba aliejų. Kai kuriuos patiekalus taip pat galite ruošti be riebalų, naudodami tik šiek tiek vandens, kad uždengtame inde susidarytų tinkamas drėgnumas.
Rekomenduojame prieš naudojimą molinį dangtį pamirkyti – tuomet kepimo metu garuojantis vanduo suteiks patiekalams daugiau sultingumo. Paties puodo dėl emalio mirkyti nereikia. Keraminė emalė neleidžia patiekalų kvapams įsigerti į puodo sieneles, todėl jis idealiai tinka aromatingesniems produktams (kvapus natūraliai sugeruos tik neglazūruotas dangtis). Puodo dugnas yra tinkamai rantuotas, todėl patiekalai pernelyg neprilimpa. Dėl glazūros puodą labai lengva plauti ir valyti. Puodas puikiai atrodo, o dangtį puošiantis antikinis geometrinis ornamentas suteikia jam patrauklumo. Didelė indo talpa ir gylis bei pailga forma leis Jums ruošti nemažas, šeimynines porcijas ar patiekalus ilgesniam laikui, įskaitant žuvį ar paukštieną be būtinybės porcijuoti.
Dėmesio! Indo negalima veiki ti staigiais temperatūros pokyčiais, pvz., į įkaitusį puodą negalima pilti šaltų skysčių. Romėniškas puodas tinkamas naudoti orkaitėje, temperatūroje iki daugiausia 250°C. Atminkite, kad visas indo paviršius smarkiai įkaista, todėl būtina naudoti apsaugines pirštines. Po puodo išėmimo iš orkaitės pastatykite jį ant medinio padėklo arba ant virtuvinio rankšluosčio.
Plovimas ir laikymas: emaliuotą puodo vidų rekomenduojame valyti rankomis, naudojant indų ploviklį. Molinių dalių neplaukite indų plovikliu – naudokite tik karštą vandenį, o esant dideliems nešvarumams naudokite valgomąją druską ir kempinę arba kietą šepetį. Indą laikykite su dangčiu, apverstu aukštyn dugnu, geriausia perklotu popieriniu rankšluosčiu taip, kad į puodo vidų patektų oras.