Norint, kad vyno mielės tinkamai vystytųsi, be cukraus šaltinio joms taip pat reikia azotinių ir fosforinių junginių, kurių mūsų klimato vaisiuose stinga, ir vitaminų, daugiausia B grupės. Naudojant maistinę medžiagą Pożywka Kombi užtikrinamas tinkamas mielių dauginimasis, greitas fermentacijos pradžia, taip pat visiškas vaisiuose esančio ir gaminant vyną pridėto cukraus išfermentavimas. Vitaminas B1 skatina mielių augimą ir yra stiprus fermentacijos aktyvatorius. Neaktyvių mielių ląstelių komponentai spartina biomasės daugėjimą, yra sterolių, riebalų rūgščių ir mikroelementų – magnio ir mangano – šaltinis. Jie adsorbuoja fermentaciją slopinančias medžiagas. Maistinėse medžiagose esantys junginiai visiškai sunaudojami mielių jų dauginimosi metu, todėl jie nedaro įtakos vyno skoniui ir aromatui bei žmogaus sveikatai.
Svarbios savybės:
Grynasis kiekis 7 g
Skirta 25 L misai
Naudojimas:
Naudoti santykiu 1 g maistinės medžiagos 2,0-3,5L misos. Pakelio turinio pakanka 15-25L vyno misos. Rekomenduojamą maistinės medžiagos kiekį dozuokite trimis lygiomis porcijomis: I – prieš įskiepijant mieles, II – po 2-3 fermentacijos dienų, III – maždaug po 10 dienų, kai misos °Blg nukrenta iki 8-12. Maistinės medžiagos porcijas ištirpinkite maždaug 100 ml misos, tuomet supilkite į fermentacijos indą ir išmaišykite. Nenaudokite maistinės medžiagos tiesiogiai mielių starteryje.
Sudedamosios dalys:
diamonio vandenilio fosfatas (V), neaktyvių mielių ląstelių komponentai, vitaminas B1 (tiamino hidrochloridas)
Matmenys:
Toliau nurodyti matmenys taikomi pakuotei.