Nauja, patobulinta receptūra! Distiliavimo mielės Turbo Torpedo 72 h fermentuoja net iki 21 % alkoholio.
Naudojimo būdas:
Pasirinkite fermentacijos variantą (žr. lentelę). Fermentacijos inde arba balione, priklausomai nuo pageidaujamo alkoholio kiekio, ištirpinkite atitinkamą cukraus* porciją nurodytame kiekyje drungno vandens, kurio temp. 30°C.
Tuomet suberkite visą maišelio turinį ir gerai išmaišykite.
Taip paruoštą tirpalą fermentuokite tiek dienų, kiek nurodyta lentelėje, 20-25°C temperatūroje.
*raugams, kuriuose cukraus kiekis didesnis nei 7 kg, antrą cukraus porciją atsargiai įdėkite po 48 h.
Pastaba: Raugas putos, todėl geriausia įberti apie 100 g cukraus ir palaukti, kol putos nuslūgs, tuomet suberti likusį cukrų. Taip pat rekomenduojame Putų mažintoją.
Geriausiam rezultatui pasiekti rekomenduojame po fermentacijos pabaigos raugą išskaidrinti.
Variantas
I
II
III*
IV*
Alkoholis [%]
15
17
19
21
Cukrus [kg]
porcija
I dozė
6
7
7
7
II dozė
-
-
1
2
Vanduo [L]
22
21
20
19
Dienos
3
4-5
6-8
9-14
Pastaba: pakuotę sunaudokite visą vienam raugui.