Nauja, patobulinta spiritinių mielių Turbo Torpedo 5-7 dni, receptūra, leidžianti gauti net iki 21% alkoholio.
Naudojimo būdas:
Pasirinkite fermentacijos variantą (žr. lentelę). Inde, atsižvelgdami į pageidaujamą alkoholio kiekį, ištirpinkite atitinkamą cukraus* porciją nurodytame kiekyje drungno 30°C vandens.
Tuomet suberkite visą paketėlio turinį ir gerai išmaišykite.
Skystį supilkite į balioną arba fermentacinį indą, papildykite iki 25 litrų tūrio kambario temperatūros vandeniu.
Sumontavę fermentacinį vamzdelį, tirpalą fermentuokite 23°C temperatūroje tiek dienų, kiek nurodyta lentelėje.
Geriausiam rezultatui pasiekti, po fermentacijos rekomenduojame raugalo nuskaidrinimą.
*raugalams, kuriuose cukraus kiekis didesnis nei 7 kg, antrą cukraus porciją atsargiai įberkite po 48 h.
Dėmesio:
Raugas putos, todėl geriausia įberti apie 100 g cukraus ir palaukti, kol putos nuslūgs, tuomet suberti likusį cukrų. Taip pat rekomenduojame Antiputų priemonę.
| Variantas |
|
I |
II |
III* |
IV* |
|
|---|---|---|---|---|---|---|
| Alkoholis [%] |
|
15 |
17 |
19 |
21 |
|
| Cukrus [kg] |
porcija |
I dozė |
6 |
7 |
7 |
7 |
| II dozė |
- |
- |
1 |
2 |
||
| Vanduo [L] |
|
22 |
21 |
20 |
19 |
|
| Dienos |
|
5-7 |
7-8 |
8-10 |
10-16 |
|
Sudedamosios dalys:
mielės, kalio fosfatas (V), magnio sulfatas (VI), kalcio karbonatas (IV), diamonio fosfatas (V), vitaminas B1.
Dėmesio:
pakuotę sunaudokite visą vienam raugui.
Pakuotės matmenys:
ilgis: 12 cm
plotis: apie 2 cm
aukštis: 18 cm.