Ąžuolo drožlės - smulkios ąžuolo medienos skiedrelės, skirtos alkoholinių gėrimų aromatizavimui. Jei ruošiate naminius vynus, trauktines ar distiliatus, puikiai žinote, kad ąžuolinėse statinėse laikomi alkoholiniai gėrimai įgauna nepakartojamą aromatą ir skonį. Panašų efektą greičiau ir pigiau pasieksite naudodami ąžuolo drožles.
Ąžuolo drožlės – geriausia alternatyva ąžuolinėms statinėms. Naudodami drožles suteiksite alkoholiams (vynams, trauktinėms, distiliatams) tiek kilnų aromatą, tiek spalvą. Tai daug paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Ąžuolo drožles galima dėti fermentacijos metu arba į jau paruoštą gėrimą.
Įdėjus ąžuolo drožlių, ruošiamas alkoholis labai greitai įgis juntamas ąžuolo natas, vanilės aromatą ir gilią tamsiai gintarinę spalvą. Vynuose ir trauktinėse bus išlaikyti vaisių aromatai. Pateikiamos drožlės taip pat puikiai tinka naminiams konjako, burbono, brendžio tipo gėrimams.
Mūsų parduotuvėje parduodamos ąžuolo drožlės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakteristikos:
Žaliava: prancūziškas ąžuolas
Tipas: stipriai skrudintos
Aromatas: vanilės
Dozavimas: 4-10 g/1 L
Naudojimo būdas:
Ąžuolo drožles įdėkite į pasirinktą gėrimą 4-10 g 1 litrui alkoholio 3-6 savaitėms. Tikslų drožlių sąlyčio su alkoholiu laiką verta parinkti individualiai, pagal degustaciją.
Kai aromato intensyvumą gėrime laikysite tinkamu, pašalinkite ąžuolo drožles ir mėgaukitės tauriu skoniu.
Ąžuolo drožles galite taip pat iš anksto užpilti 70% alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal nuožiūrą.
Grynoji masė: 50 g
Pakuotės matmenys:
maišelio plotis: 110 mm
maišelio aukštis: 168 mm