PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Produktas tik DE versijoje.
Universalios, selekcinės mielės visų rūšių vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš trešnių, vyšnių, aviečių, renklodų ir vengrinių slyvų, aronijų, gervuogių, juodųjų, raudonųjų ir baltųjų serbentų, juodųjų vynuogių, mėlynių, juodųjų šeivamedžių uogų.
Bordeaux, tai specialiai atrinktas vyno mielių Saccharomyces cerevisiae štamas, suspenduotas apsauginiame skystyje. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją labai plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išfermentavimą, patvarią vyno spalvą ir patrauklų buketą. Verta jas naudoti vynams, kuriems reikalingas ilgas brandinimo laikotarpis.
Svarbios ypatybės:
Naudojimas:
Skystas mieles reikia iš anksto padauginti, t. y. paruošti mielių inokuliantą – vadinamąją mielių motininę kultūrą. Į 1 L talpos butelį įpilkite 150 ml sulčių arba įdėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir pridėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelį uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsus į butelį supilkite prieš tai suplakto mielių pakelio turinį. Viską palikite 1-2 paras esant 22-26°C temp., po to supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno misa (5-25 L).
Dėmesio!
Visuose mielių inokulianto paruošimo etapuose laikykitės sterilių sąlygų – ypač atkreipkite dėmesį į indo, kuriame dauginsite mieles, švarą.
Optimaliai fermentacijai rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia iki pabaigos: tinkamumo terminas ir partijos Nr. – ant siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Sudėtis:
salyklo misa, vanduo, citrinų rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio vandeniliofosfatas (V).
Pakuotės matmenys: