PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Produktas tik DE versijoje.
Rafinuotos, universalios mielės visų rūšių vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš agrastų, kriaušių, abrikosų, braškių, javų, gudobelių, obuolių, erškėtuogių, baltųjų vynuogių, rabarbarų, renklodžių slyvų, baltųjų serbentų.
Universalios – tai specialiai atrinktas vyno mielių kamienas, suspenduotas apsauginiame skystyje. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją labai plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išfermentavimą, ilgalaikę vyno spalvą ir patrauklų buketą. Joms būdingas atsparumas didelėms cukraus ir alkoholio koncentracijoms, todėl gali būti naudojamos vyno restartui – „raugo pajudinimui“, kai vynas nustoja „dirbti“ dar nepasiekęs numatytų savybių.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Skystas mieles būtina prieš tai padauginti, t. y. paruošti mielių pradinę kultūrą – vadinamąją mielių motininę kultūrą. Į 1 L talpos butelį įpilkite 150 ml sulčių arba įdėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir pridėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelį uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsinus į butelę supilkite iš anksto suplaktos mielių pakuotės turinį. Visą mišinį palikite 1-2 paroms temp. 22-26°C, po to supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno raugu (5-25 L).
Dėmesio!
Visais mielių kultūros paruošimo etapais laikykitės sterilių sąlygų – ypač atkreipkite dėmesį į indo, kuriame dauginsite mieles, švarą.
Optimaliai fermentacijai rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki pabaigos: tinkamumo vartoti data ir partijos Nr. ant siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Sudėtis:
salyklo misa, vanduo, citrinų rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio dihidrofosfatas.
Pakuotės matmenys: