Aukščiausios kokybės spiritinių mielių mišinys su štamu Rhizopus oryzae ir enzimais.
Mielės Turbo Koji - aktyvios sausos spiritinės mielės su originaliu azijietišku Rhizopus oryzae štamu ir enzimais - leidžia fermentuoti krakmolingas misas: iš miltų, stambiai sumaltų grūdų (ryžių, kukurūzų, kviečių ir pan.) be karštojo salinimo.
Mišinyje esantys enzimai 30°C temperatūroje skaido krakmolą į fermentuojamus paprastuosius cukrus, kuriuos mielės paverčia alkoholiu. Taip paprasta kaip cukraus misa. Mišinys nereikalauja maistinių medžiagų papildymo. Fermentacijos trukmė apie 3 savaites.
Naudojimo būdas:
Į fermentacinį indą įpilkite 15 L vandens, kurio temp. 45°C, suberkite 7 kg miltų arba 7 kg stambiai sumaltų *grūdų (kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, ryžių ir pan.) ir gerai išmaišykite.
Grūdų atveju rekomenduojama juos užplikyti verdančiu vandeniu.
Misą papildykite vandeniu iki 25 L. Jei visos masės temp. patenka į 30-35°C intervalą, ant misos paviršiaus išbarstykite paketėlio turinį. Po 15 minučių išmaišykite. Palikite fermentuotis temp. 25-38°C apie 15 dienų.
Patarimas:
Kuo smulkiau bus susmulkinta žaliava, tuo grūduose esantis krakmolas bus labiau prieinamas enzimams, kurie jį suskaidys į mielių fermentuojamus paprastuosius cukrus.
*Naudojimas su bulvėmis:
4 kg nuplautų bulvių supjaustykite smulkiais gabalėliais ir užpilkite 6 L verdančio vandens, kad būtų pašalinti nepageidaujami mikroorganizmai (laikykite, kol vandens temp. pasieks apie 45°C).
Į kitą indą įpilkite 3 L vandentiekio vandens (20 - 25°C) ir jame išmaišykite 3 kg bulvių krakmolo.
Į 30 L talpą, kurioje vyks fermentacija, įpilkite 6 L verdančio vandens ir, nuolat maišydami, įpilkite anksčiau hidratuotą krakmolą, kol susidarys klampi klijinga masė.
Iš indo su nuplikytomis bulvėmis nupilkite 1-2 L (neišpilkite jos!).
Bulves sutrinkite trintuvu, o tada taip paruoštą žaliavą perkelkite į fermentacinį indą su sukleikintu krakmolu.
Indą, kuriame trynėte, praskalaukite anksčiau nupilktu vandeniu ir supilkite jį į misą. Viską išmaišykite. Kai misos temperatūra pasieks 30 - 35°C, ant misos paviršiaus išbarstykite visą KOJI paketėlio turinį ir palikite pridengtą 15 minučių hidratuotis.
Po to labai kruopščiai išmaišykite visą misą, tuomet sandariai uždarykite dangtį ir įstatykite į jį fermentacinį vamzdelį su vandeniu.
Palikite fermentuotis 25 - 38°C temperatūroje apie 15 dienų tamsioje vietoje.
Patarimas:
Fermentacijos procesas vyksta žemoje temperatūroje, todėl nepamirškite, kad visi misos ruošimui naudojami indai ir įrankiai būtų kruopščiai dezinfekuoti!
Dėmesio: Misa putos!
Pirmosiomis fermentacijos dienomis rekomenduojame kasdien išmaišyti misą dėl į dugną nusėdančios žaliavos.
Sudedamosios dalys: glukoamilazė, spiritinės mielės, grybai Rhizopus oryzae 20%, alfa-amilazė
Pakuotę sunaudokite visą vienai misai.