Pasiruoškite tikslumui ir patogumui, kurį suteikia šis naujos kartos inovatyvus sacharometras. Jis pagamintas iš sertifikuoto plastiko – yra patvarus, saugus - nes nedūžtantis, tikslus, be to, pasižymi šiuolaikiška ir elegantiška išvaizda. Dėl praktiškų ir aiškių žymėjimų skalėje jis leis Jums lengvai išmatuoti cukraus kiekį skysčiuose. Matavimo diapazonas: -5-35°Blg.
Kodėl verta turėti aukščiausios kokybės sacharometrą?
Pirmasis rinkoje nedūžtantis sacharometras. Nepakeičiamas įrankis kiekvienam namų fermentacijos mėgėjui. Naudokite be baimės. Jis nesudužs būtent tada, kai labiausiai jo reikės, leidžiant plūdurą (kolbelę) į menzūrą, nei transportavimo metu – nes yra nedūžtantis, kaip ir mėgintuvėlis.
Rinkitės gerai suprojektuotą patikimumą ir saugiai atlikite reikiamus matavimus. Įrenginys yra itin patvarus ir atsparus mechaniniams pažeidimams. Įvertinsite tikslią skalę, kuri leidžia tiksliai nustatyti cukraus kiekį tirpaluose ir suteikia visišką kontrolę vyno, alaus, sidro ar misų, skirtų vėlesnei distiliacijai, kūrimo procesui.
Pritaikymas:
Naudojimo instrukcija pateikta ant gaminio pakuotės.
Pastaba: Jei norite, kad matavimas būtų tikrai patikimas ir tikslus, nuskaitymą atlikite esant 20°C temperatūrai (tirpalo temperatūra).
Dėmesio: Produktas skirtas naudoti tik pilnamečiams ir tik pagal paskirtį. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje – tai nėra žaislas.
Kaip patikrinti, ar fermentacija baigėsi?
Jei matavimas rodo 0, neigiamą reikšmę arba keli per savaitę atlikti matavimai rodo tą pačią vertę, tai reiškia, kad fermentacija baigėsi.
Kaip apskaičiuoti reikalingą cukraus kiekį vynui?
Norint pasiekti nustatytą vyno stiprumą, apskaičiuokite reikalingą cukraus kiekį. 17 g cukraus 1 L misos padidina stiprumą 1%. Pavyzdžiui, norint gauti 20 L 12% stiprumo vyno:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukraus
Nepamirškite natūralių cukrų, esančių vaisiuose.
Tuo pačiu, žinodami cukraus koncentraciją misoje, galite lengvai nustatyti galutinę alkoholio koncentraciją. Pavyzdys misai prieš fermentaciją, kai pradinis cukrų kiekis yra 25°Blg. Darant prielaidą, kad visas cukrus sufermentuos:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
Šioje lygtyje 1,938 yra konstanta, gauta iš empirinių fermentacijos proceso matavimų, reiškianti alkoholio kiekį, susidarantį iš tam tikro sunaudoto cukraus kiekio.
Gaminio matmenys:
aukštis: 20,3 cm +/-5%
skersmuo: 1,7 cm
aukštis: 25 cm
vidinis skersmuo: 2,2 cm
Rinkitės patvarumą ir tikslumą - pasirinkite praktišką sacharometrą, kuris tarnaus Jums daugelį metų!